Ahaa, en lite update!

publicerat i Allmänt;
Har egentligen inte så mkt att uppdatera med, händer inte så mkt just nu..

Har varit förkyld denna vecka, måndag o tisdag, är fortfarande inte frisk, men har iaf varit på jobbet idag och får pallra mig dit resten av veckan också. Idag var en rätt så skön jobbdag, vi har varit hela gänget på Laguna och ätit lunch, jag åt grillad fläskfilé m potatisgratäng, mums.. jag tror vi var uppemot 25 pers på resturangen, vilket röjj =)

Jaha, annat då? Helgen har jag tillbringat här i Stan.. Johannes lillasyster Anna-Lovisa har varit hos oss hela helgen, så det har varit väldigt lugnt och skönt. på Lördag var vi på stan o kollade skulpturer, och när dom hoppade med skotrarna, sen till mommo o fikade på kvällen har Johannes spelat på Hotell rallaren, så jag o anna-lovisa var hos ida och hälsade på, sen köpte vi snask o åkte hem hit o Johannes mamma var förbi och kvällsfikade sen hämtade vi Johannes vi 23 tiden, sen blev det BÄDDEN, så  skönt!

Och på Söndag åkte vi till byn, lämnade Anna-Lovisa och hämtade en skoter, åt middag hos Johannes pappa och sen for vi full fart mot stan och var på hockey, kiruna vann, skönt!
Nå, det var det..

På Måndag börjar mitt nya jobb.. 50% som assistent och 50% kvar på det jobb jag är nu, känns kul.. eller det är ju såklart inget fast jobb, sånnt verkar ju vara helt omöjligt att få.. fast ganska skönt för min del, är som lite friare då.. ex är det ju bra, om man vill åka till ett annat land där det är varmt o skönt, man får sola, bada, vara ledig, bli serverad god mat, slippa diska.. slippa städa.. åhhh, ni vet..

Nu ska jag gå äta, min darling har just lagat orientalisk skaldjurspasta, det är så gott, så jag ska nu äta tills jag somnar.

Gonatt!

Heath Ledger

publicerat i Allmänt;
image86


Jaha, så dog han också..
Har inte alla sett 10 orsaker att hata dig?
Jag har nog sett den 100 ggr, lika bra varje gång, men u är det ett tag sen jag sett den.. men vilket hoting jag tyckte han var, herregud..

En föreläsning..

publicerat i Allmänt;
Vad en föreläsning om sånt man trodde man "hade full koll på" kan ge en en tankeställare..
vad man tar mkt saker för givet, tills man inser vad man faktist egentligen vet, men man tänker inte på det i sitt dagliga arbete, man gör inte som man lärt, för man kanske tänker att "Äh, det är väl inte så viktigt", men när man får sig en liten påminnelse, så inser man att "JO, det är så viktigt"!

Jag har alltså nu ikväll varit på en föreläsning om Autism, grunderna för autism.. många av oss som var där har varit förrut.. och man behöver också gå fler gånger, bara för att påminna sig själv.

Eftersom jag läst rätt så mycke om autism, jobba mycke med både barn och vuxna med autism, så har jag tänkt att nog har jag väl "grunderna" ganska färskt, eftersom jag varje dag kommer i kontakt med människor med autism.. men nej..  visst, när föreläsaren går igenom olika tankesätt/arbetssätt, olika scheman, hur viktigt det är, olika saker personer med autism gör, olika saker man själv måste tänka på, så vet man ju det, men handlar man därefter, alltid? Nej nej.. 
nu efter ännu en föreläsning så har man allt färskt i minnet igen, därför borde man få gå ännu oftare på sånahär "påminnelser".

Och denna föreläsning kom så passande, med tanke på mitt nuvarande jobb, där man behöver mkt kunskap, kunna fundera ut lösningar som "kanske" kommer att funka på just denna person.. eller så funkar det inte alls.. Saker som fungerar på en person behöver absolut inte fungera på nästa.. jaa, herregud, jag hade kunna skriva en hel roman just nu.. allt man fått påminna sig själv om.. men det ska jag naturligtvis inte göra, för här avsluat jag denna början till en lång och lärorik roman ;)


För i övrigt så är det ett riktigt busväder.. har promenerat till och från bolagsskolan.. så kallt.. motvint.. b.la höll jag här utanför mitt hus på blåsa upp på taket när jag kom, sån snöorkan jag möttes av.. blä blä!

Annars har det väl inte hänt sådär fasligt mycket.. Ida min käre vän har varit här idag o vi har ätit lyxmiddag (Nudlar och hårdmacka), men det är faktist gott med nudlar, det är verkligen något jag uppskattar.. eller kanske inte så mkt som det nu lät som, men om man har brådis och är sådär halvhungrig så passar det utmärkt!

Nu kommer johannes strax hit så jag ska nu avsluta!

Ha´de bra Allesamman!!