Flytt, städ, köksbord, färg

publicerat i Allmänt, Mitt hem;
Nu har vi äntligen fått flytta in i våran fina lägenhet och det känns så bra. Vi valde att städa den själv och vi får 100:-/timme som dras av från hyran och jag tycker att det känns jättebra faktiskt. Men det är mycket att städa, det är först allt slipdamm och sen en klassisk flyttstädning, men då får vi det så rent som vi vill ha det också.
Annars är det köksbordet som är det hetaste ämnet här på Steinholtzgatan, fram och tillbaka, hit och dit. Vet inte hur många gånger vi har bestämt oss för olika köksbord men sen ändrat oss. Men nu har vi bestämt igår att vi köper ett som vi båda gillar. Vi får väl se om det håller i sig såpass länge så att vi hinner köpa det.
Det näst hetaste ämnet är färg... Johannes vill gärna ha massa färg och jag vill gärna inte ha någon färg, inte mer än lite färgklickar här och där, gärna bara en färg genom hela lyan. Johannes vill ha alla färger. Jag gillar att vi disskuterar det, jag vill inte få bestämma allt, jag tycker det är jätteroligt att han är delaktig och också har åsikter, det är ju trots allt vårat hem.
Jag är så glad över att jag äntligen få bo ihop med den människan som betyder så mycket för mig, och som jag älskar över allt annat!!
Jag var och hämtade en gungstol i Rensjön förra veckan, det är minsann inte så lätt att hitta en gungstol inte, så jag la ut en annons på Kiruna.cc och så var det en karl som ringde och sa att han hade en, jag slog till direkt!
Här är våran nya säng också. och den är verkligen så skön, lite hård kan jag tycka, men jag är nog mest ovan. Johannes vill helst bara ligga på plankor, han vill ha stenhård, men TUR säger jag att vi tog medium, jag hade aldrig kunna sova på en hårdare. Medium är ju för upp till 90kg så det skulle ju vara dumt att ha så hård.
Den är så skojjig denna säng, den har en sommar och en vinter-dia på madrassen.. Nu till sommaren har man den lite luftigare delen och till vintern så är det den varmare delen, coolt, undrar om det märks någon skillnad.
Nu ska jag packa ihop och bege mig mot Resurscenter, jag ska jobba 4 timmar idag och det ska bli så roligt!
På återseende alla goa vänner.
OCH du, om du har en kökssoffa du vill sälja till mig så hör av dig, jag är intresserad av allt!

Excel och köksbord

publicerat i Allmänt, Mitt hem;
Formler, tabeller, diagram, staplar, cirklar, max, min, medel, summa, antal...
Ojojoj, Excel, vilket fantastiskt program det är. Herregud, man kan ju göra vad som helst i det, jag är så störtimpad!! Jag som trodde att jag kunde excel ganska bra, men jag hade missat en liten detalj, programmet kan ju räkna själv. haha, jag är ju helt väck! Nu inser jag att det är ju det som är vitsen med programet. Jag har gjort ganska mycket i Excel i jobbet, scheman och sånt, men jag har ju gjort allt själv så att säga, tänk om jag visste att programmet själv kan räkna bara genom att jag skriver en liten formel. Phu, vilket onödigt jobb jag har gjort!!
Nåväl, idag har jag också tittat igenom internet i hopp om att finns köksbordet med stort K.
Det verkar som att jag har blivit besatt. Igår bestämde vi oss för att vi ska köpa ett bord från Ikea som vi båda gillade och så målar och slipar vi det så det blir så som vi vill.. Men idag har jag ändrat mig igen. Vi måste bygga vårat eget bord, vi bara måste. Men det är inte så lätt att få tag på torrt virke, det är jättesvårt. Men vi har på gång från en hemlig källa, kanske att den hemliga källan också kan bygga vårat önskebord!
Jaja, jag längtar verkligen tills vi ska få flytta in i lyan, det ska bli så himla roligt! Johannes längtar nog mer än mig, han är less på att jag har "mitt kontor" i soffan. haha.
Igår var vi på 50-årsfest, Johannes moster Karin fyllde år, det var en jättetrevlig tillställning med bara oss närmaste samlat, hur mysigt som helst. Vi drack vin, rom, ozo, cider, öl, passoa.. Allt.
Jag tog det väldigt lugnt (Till skillnad från Johannes ;), så idag har jag varit i en så kallad SUPERDUPERPRIMAform.
Jocke, Johannes kusin hade med sin tjej Jonna som förgyllde partyt med sin vackra stämma och egenskrivna låtar, vilken fantastisk röst hon har!
Tyvär så har jag inte tagit ett enda foto, hur trist som helst. Nu har jag börjat slarva med kameran, trist.
Så jag får bjussa på nån gammal bild för att inlägget inte ska vara så tråkigt.
Ni kan få se en bild på min älskling när han har fixat frisyren i ansiktet, så fint!

Matbord, Inez matbord.

publicerat i Allmänt, Mitt hem;
Vi letar köksbord, herregud, jag letar varje dag, hela dagarna, eller iaf halva dagarna... Jag hittade ett bord som jag gillar väldigt mycket och som jag tror kommer att passa utmärkt hemma hos oss, men, det är leveranstid på 3-6 veckor, det är länge, på tok för länge!! Men det kanske är värt det, med tanke på hur fint det är!!