Lingon lingon och lingonskalle

publicerat i Allmänt;
Oj vad jag har plockat lingon idag, det finns så mycket lingon så jag får lingonskalle typ.
Jag har plockat ca 20 liter, vet inte vad det blir för kilosumma, det får vi se imorgon. Det är så mysigt att gå i skogen. Idag har jag lyssnat på musik hela tiden, stackars jägare som måstat lyssna på min stämma, jag har väl skrämt iväg varenda älg som funnits i området och förhoppningsvis så gillade heller inte björnarna min röst.
 
 
Även så växer rabarberna bra. När jag och Ellinor grävde upp dom så råkade vi ju hugga av roten, men dom verkar ha tagit sig ändå! TUUUUUR!
 
Jag har mycket roligt att se fram emot nu. Nästa helg ska jag, Emma och Malin åka till Lannavaara för att ta en rejäl stänkare och bara mysa, det ska bli roligt. Sen kommer Malin hem en hel vecka och det ska också bli så roligt. Sen ska jag åka till Karin nån helg och det ska också bli så roligt. Ja, nu hör ju. Jag ska också försöka jobba och plugga lite, men det får komma i 5:e hand!
 
Gonatt alla gullisar! Nu ska jag titta lite på tv, vi är i stugan och då är det extra mysigt att titta på tv.

*Vägskälets gåta*

publicerat i Allmänt;
Vissa dagar blir jag som så störd på mig själv. Jag kan inte bestämma mig, jag vet inte, jag vill inte, jag kan inte... osv.
Ibland känns det som att hela mitt liv hela tiden står mitt i ett vägskäl, medans vissa dagar är allt solklart.
Nu har jag snöat in på dehär med vad jag ska göra i framtiden, snart har jag pluggat klart och jag vet inte vad jag vill jobba med, vill jag ens jobba? Jag lär ju inte bli någon hemmafru iaf.
Jag har ju jobbat nu i ca 10 år och hade ju någonstans under vägen accepterat att livet går ut på att jobba, jag hade accepterat att jag ska jobba tills jag är 65 år, jag ska jobba för det sociala umgänget, för att kunna betala min hyra och för att kunna äta osv, jag tyckte inte att det kändes jobbigt. Men nu har jag inte jobbat heltid på så länge så jag har kommit till det läget då jag inte vet om jag vill jobba, jag får som börja om, på ruta ett igen.
 
Jag har ju valt att "skola om" mig, till HR-assistent, men jag älskar ju mitt jobb som jag haft innan. Men jag orkar verkligen inte börja om som vikarie. Jag gjorde ju ett val när jag flyttade till Stockholm, jag sa upp mig från Kiruna kommun och förlorade alla mina år här, det ledde ju såklart till att jag nu, några år senare, har NOLL år i Kiruna kommun. Ni hajjar, det är sånt dilemma. I Stockholm fick jag visst jobba i kommunen trots noll år, men här tror jag att det blir svårt och det är tråkigt. I Stockholm valde man den person som passade bäst för arbetet, men här väljer man den person som har flest år i kommunen, vilket inte alltid är den bästa personen. Jag tycker det är trist. (För jag är bäst). Närå, var inte det jag menade, men jag kanske passar bättre än någon annan någonstans, men bara för att jag inte har mina år i kommunen så får den person som passar sämre jobbet! Irro!
 
Idag har jag varit och hälsat på min kära vän Karin som är i Kiruna över helgen, det var lika mysigt som det alltid är!
Synd att hon ska bo så långt borta, jag saknar ofta Karin! 
Kan inte alla man tycker om bara bo på en och samma plats så att man bara kan må bra och känna att man valt rätt ställe att bo på, tillsammans med alla fina människor.
 
Haha, hojja, vilken gnällig människa jag är ibland.. Men man måste få gnälla ibland!
Till lite roligare, jag har haft en helt superkulig helg, den helgen som har varit. På Fredag var jag på fest på RC med alla skojjiga människor, vi dansade, drack bål, sjöng och spelade instrument!! 
 
Detta var nog den bästa bilden, alla är så suddiga. 
 
På lördag hade vi fest hemma hos mig, mycket trevligt, vi skrattade och grät. "Ååååh, kan vi inte kolla på klippet där papporna kommer hem från kriget och får träffa sina barn", typ den nivån var vi på!
 
 
 
Nä, men jag måste också få säga att jag är så oerhört glad och tacksam över att jag har så många fina människor runt omkring mig! Det gör mig så lycklig!!
 
Nu ska jag gå lägga mig!
 
 
 
 
 
 
 
 

SORRY

publicerat i Allmänt;
Jag får helt enkelt be om ursäkt för mitt lilla raseri igår. Men ni vet hur det är när man blir som så arg! Jag menade inte att någon är dum i huvudet, det är väl snarare det att vi alla tänker på lite olika sätt.
Ska vi disskutera politik nu eller? :P
Närå. Vi pratar om något roligare.
 
Jag kan berätta att kommande helg så ska jag minsann festa, i dagarna 2!! Det är längesen sist (bortsett från Kirunafestivalen) som jag festat två dagar bara sådär helt appropå! 
Imorgon ska jag på fest med RC-gänget, vi ska vara på RC, det ska bli jätteroligt! På Lördag ska jag och kompisarna ut och dansa, det är flera år sen jag har varit på ferrum och dansat så det ser jag fram emot.
Johannes har AP-träff så jag tänkte att då passar jag också på att slå på stort och gå på ferrum.
Annars... Ja, jag jobbar just nu, i kommunens växel, jätteroligt!
Jag försöker lära mig lite om företagsekonomi, det är jättesvårt tycker jag, det som är svårt är att räkna, jag HATAR att räkna, det är räntor, moms, avsättningar, ingående varukostnad med mera med mera med mera! Det är så svårt.
Ingående kostnad/pris per st*volym. Uuuuuäk! Men det är ändå väldigt intressant. Vad som är svårt är väl det att sitta hemma och försöka lära sig, det hade nog gått lättare om jag hade haft en lärare som LÄR mig, vissa saker är svåra att lära sig genom att bara ha en bok. Nåväl, det ska gå bra detta!
 
Här är vackra Vittangi-älven!
 
Nä, nu ska jag nog gå lägga mig, jag behöver sömn inför kommande helg-festligheter! 
Ni ska bara få se en bild till, det är en gädda som kommer ut här, det ser lite läbbigt ut, men så jävla gött!
 
Här är resultatet! Och till detta hade vi en dressing som Johannes gjorde på rom, gräddfil och massa annat, mmmmmmm, mmmmmums!
 
Nä, nattifnatti alla galningar!