Ultraljudet v.17

publicerat i Graviditeten;
Idag var alltså den stora dagen kommen!Jag var nervös igår och hela natten, hade så svårt att sova, tankarna fladdrade iväg, jag låg och kände på magen och kom fram till att det måste vara minst tvillingar in there, så hård och stor dom magen är! Men nejdå, det första barnmorskan sa var att det är ett barn i magen! Phu!Visst hade det varit fantastiskt med tvillingar men det går jättebra med "bara" en också!Det var så häftigt att man kan se då mycket, både jag och Johannes satt på helspänn när hon höll på hå igenom hjärnan; lillhjärnan, höger/vänster hjärnhalva, vätska, hålrum osv.. Sen kom vi till ansiktet, två st ögon , två näsor.. eller nej, en näsa! Ingen gomspalt.Hon kollade hjärtat som slog, det hade allt som det skulle, två kamrar, fyra hål, bla bla bla.. Allt såg bra ut och den verkade vara mest lik mig nu så här vid första titt.(Det var ju en tjej).. Haha, bra skämt?Vi hade bestämt oss att se efter vad det är för kön så det var ju roligt att hon kunde se det men det är ju aldrig med 100% säkerhet.Det känns jätteroligt att det blir en tjej, bi har så lite tjrjer i båda våra familjer. Jag hade blivit jätteglad om det var en kille också, jag vill ju bli en hockey-morsa! och nu tänker nån "Men hallå din icke genus-tänkade fiskmås, tjejer kan också spela hockey!!!" Jepp, tjejer kan också spela hockey, men det är inte lika coolt! sen finns det nog inget tjej-lag här i Kiruna.Det finns ju för faaaan inte ens oxfile till nyårsafton här i Kiruna!Här är iaf lilla tösen, Lilly, Lotta, Thyra, Nyamko, Soraya...? Vi har lite olika namn på listan. Ni kan ju gissa vilka jag har kommit på och vilka Johannes valt.Här är alltså hela bebben, från sidan. Huvud, mage och ben. Barnmorskan frågade om vi ville ha denna "alien-bild".. Det ville vi. Det ser fock ut som en hundvalp.. Vi får väl hoppas att vi ser fel. Detta är iaf ansiktet.. Dom svarta prickarna är ögon.Sådär gott folk! Nu ska jag försöka knoppa, ska snart upp och jobba 12-timmars.Jag passar på när gossen åkt iväg. Han har åkt till Argentina för att äta härliga, blodiga, tjocka köttbitar, i 4 veckor. Hoff, det är tomt här i hemmet.

Imorgon smäller det!

publicerat i Graviditeten;
Imorgon ska vi gå på ultraljudet. Jag är så nervös!! Tänk så är det ingen bebbe här inne i magen, tänk så är jag skengravid.. Det kan man vara, upplyste min kära vän mig om då hon trodde att hon var skengravid.Jag känner ju inte att jag är gravid, förutom att tissarna blivit gigantiska och att mina kläder börjar bli för små.. Men så är det ju titt som tätt, även när man inte är gravid.Magen börjar ju bli rund och hård, men det måste väl inte ligga en bebbe där för det.Nå, iaf, jag har fått hem lite gravidkläder nu, herregud, så skönt med byxor som går ända upp till tissarna!!! Inget som klämmer eller trycker. Men det är otroligt osexigt med en sån rejäl mudd, men jag känner mig allmänt osexig just nu så det spelar väl ingen roll!! Igår var vi på Ferrum, solsidan och lyssnade på musik, mycket trevligt. Det var flera fantastiska musiker som spelade, bla Anton och Tony Björkenvall, några från willy clay.. Jag gillar att Kiruna har några engagerade människor som vill ge mer musik åt folket, vi behöver det!

Vecka 17

publicerat i Graviditeten, Vecka för vecka;
Hej gullisar!
Idag, fredag, går jag alltså in i vecka 17. 16 hela veckor har passerat, sakta och säkert.
Nu var det alltså dags för magbild.. Jag har gett upp det där med att försöka få några snygga bilder, vi är ju inte så bra på att fota, jag och Johannes, det blir så fult ändå.. och jag gillar inte att stå nästan spritt språngande naken.Nå, här har vi alltså magbilden vecka 17.
Ni får nöja er med mobilbilder. Suddiga och trista, men sånt är livet gott folk, allt kan inte vara perfekt!
      
                                       v.14                  v.15              v.16                      v.17
 
Hoppas att ni haft en fin jul, precis så som du önskat dig att fira jul.Nu ska jag jobbavidare, har natt idag. Tjooo!