Tänk, livet förändras från en dag till en annan.

publicerat i Allmänt, Graviditeten;
Den 14:e september var jag och många andra på en väldigt rolig tillställning, Malin fyllde 30 och hade sin stora 30 års-fest, det var så himla roligt och drinkarna var såå goda! 
Jag vaknade upp dagen efter och mådde pyton, som vanligt, ångrade mig att jag drack så många goda drinkar och funderade på hur jag skulle komma undan att festa fler gånger i framtiden.. Vad jag inte visste då var att gårdagens party var den sista festen på väldigt väldigt länge!

Men 3 veckor senare, på onsdag den 2 oktober kände jag att jag var så svälld och the lingonberry hade inte kommit så då gjorde jag det första gravtesten. Det var en så svagt streck som syntes, men samtidigt, det var ju ett streck, så jag blev sådär vansinnigt glad innombords, men jag vågade ju inte tro på det riktigt. Så dem närmaste tre dagarna så såg jag till att, med 8 test, försäkra mig om att jag verkligen är gravid, och det är jag!
 
Jag ska bli mamma.. Mamma.. mamma.. Herregud!! Johannes ska bli pappa! Vi ska nu bilda en egen liten familj. 
Ja, det är tidigt, vad som helst kan hända, jag vet.. Men det är inte vad jag lägger fokus på, jag fokuserar på att nu är vi på väg att bilda en familj, sån är jag som person. Jag vill ju njuta av denna känsla, inte tynga ner mig med att något kan hända. Jag vill ta ut glädjen nu, jag vill inte vänta med det!
 
Tänk att det är en liten cellklump som finns i min mage nu, som faktist ska bli en människa, en helt unik liten människa, en människa som bara finns i ett enda exeplar och som ingen annan kan få en kopia av, inte heller vi, det är häftigt och dessutom är det en blandning av de två viktigaste människorna i mitt liv, mig själv och Johannes.
 
Jag måste säga att jag känner mig sååå gravid.. Magen känns redan stor, men jag tror inte att det ha med bebbens storlek att göra, den är ca 1 mm just nu, men det kan ha att göra med att jag alltid annars går runt och, omedvetet, drar in magen lite. Det kommer jag fortsätta med, kan ju inte se höggravid ut när jag är i vecka 5!
 
 
Så, nu är det bara att påbörja den 9 månader långa väntan och hittils har jag sysselsatt mig med att sluta röka och sluta snusa. Det är ganska jobbigt. Snusningen går ganska bra, för jag kör på nikotinfritt, men rökningen är lite annat, för det luktar gott och jag blir sugen! 
Johannes är i Vittangi och fiskar sik med sin pappa denna vecka och det tror jag är bra, för mitt humör är kanske inte på topp såhär mitt i avvänjningen!