Det gula köket är klart, jag är supernöjd!

publicerat i Graviditeten;
Nu är jag ganska klar i köket. lite små-piff kvar.
Men äntligen är jag nöjd med det tråkiga hörnet, det blev verkligen jättefint!
Jag själv tycker att det är så fint så jag måste gå till köket för att titta lite då och då. Kul. Jag tycker om den nöjda känslan.
Vad tycker ni, blev det fint? :)
Fast du kanske inte tycker om gult, du är kanske en av alla som tycker att gult är fult?

Nu har jag precis ätit älgskav. Fick av mamma både älgdkav och kantareller. Det blev så himla gott. Enkelt och gott.
Älgskavet har fått puttra i 1,5 timme och till det hade jag mandelpotatis.
Men mandelpotatis.. Varför är det så poppis? Den går ju bara sönder? Hade potatisar i så lika storlek som det bara gick. Ändå var några sönderkokta. phu.


Nå, det var fasligt gott ändå. Kantarellerna gjorde susen. Pappa har torkat själv.. Så man lägger bara i blöt och så är dom som färska! :)

Idag har jag även varit till mitt gamla jobb i Tuolla och hälsat på. Jag saknar mina kollegor där.. Det är ett härligt gäng!

Nu ska jag åka till en vän och dricka kaffe! vi hörs snart igen va?Vi fick köpa!

publicerat i Graviditeten;
Igår hade vi en heldag i bilen med några utsvävningar som fika/pisspaus, shoppingcenter, Ikea och fika.
Det var en trevlig dag med våra kära mammor och Johannes mommo. Men nog är det långt till Happis. Men jag gar ju väldigt lätt att sova i bilen så jag sov tre gånger så för mig gick resan snabbt!
 
Här är första fikapausen. Johannes förstår inte grejen med att ha med sig eget fika, han tycker att man kan gå på cafe efter vägen istället.. och ja, visst kan man men då kan man ju inte välja ställe.
 
 
 
Vi stannade även  "på andra sidan" och kollade in shopping-centret som sägs vaea SÅ BRA! Men jag vet inte, inte var det väl nå speciellt.. H&M, Gina, Dressman osv.. Men igår hade dem ordnat med modevisning, på finskt vis. Det var roligt! :)
Här är min snygga kille, nöjd efter att ha fått se vad finnarna har att bjussa på i mode-väg. 
 
Han skulle absolut inte med in på Ikea, det är inte hans grej. Han skulle gå på promenad och så hitta något gott att äta. Men det var inte så varmt och skönt så han följde med in ändå. Han sprang direkt till resturangen, med sin bok. Där satt han medan vi gick runt och drömde om kök, badrum, hallar och sovrum. Tillslut gade vi också kommit fram till resturangen och där satt han.
 
Sen när vi hade käkat så skulle vi damer få ta del av den roligaste biten av Ikea, självplocket. Då drog Johannes ut på prommis. Han skulle leta centrum men hittade inte.
Idag berätrade han till mig och Emma att han skulle återuppleva gamla minnen. För 25 år sen var han där med en teater, fullsatt! 
 
Jaaaja, sen började våran resa hem. Ingen av oss shoppade väl så där vansinnigt mycket. Men nog blev det svårt att få plats med allt ändå.
 
Vi hade det bra i baksätet.. Såklart är det lite småjobbigt att sitta tre i baksätet i över 60 mil. Men det gick ändå bra.
Johannes mommo i mitten och jag och min mamma på sidan. Randiga gänget.
 
Här är jag och gossen när vi tar paus.
 
 Idag har jag varit och köpt speayfärg och gallerlampor till "tråkiga hörnan" i köket. Köpte tyg i gula toner och gula krukor och servetter så nu är det på g.. Färginsättningen. Det kommer bli toppenbra!
 
 
Jag själv hade inte tänkt på hur lamporna skulle få ström.. Men det påminde Johannes mig om och jag fick panik. Men såklart så fixade han det!
 
Resultatet få ni imorgon.. men jag är supernöjd. Det blev såå fint!
 
Nu har vi precis ätit lite kvällis, rökt laxröra med pepparot, dill och cremefraische. Mumma. Till efterrätt blev det fruktsallad och grädde.
 
Nu ska min rygg få vila, den är ond så ond så ond!
Tack
 
 

Tavelvägg.

publicerat i Inredning;
Började dagen med att åka ner till Ica. Jag har ju ärvt en bra, eller väldigt många bra grejer från mamma, men främst en. Vet inte vad jag ska kalla egenskapen men att "bråka" om saker.. Ex om jag får betala fel pris på Coop eller att vi tjatar tillräckligt länge på ex KBAB så att dom tillslut tapetserar om hela lägenheten.. Typ så.
Det är bra tycker jag! Men vi är inte så mot våra nära och kära. 
 
Nå iaf, för några år sedan fick Johannes en traktörpanna i julklapp från jobbet. En jättefin och bra panna som är perfekt till typ allt. Det är en dyr panna
som kostar ca 800:-.. Det är dyrt tycker jag och vi skulle nog inte köpa den pannan själva. 
 
Nå, teflonet har släppt kring skruvarna som handtaget sitter fast i. Det har liksom bara fläkts upp. Annars är pannan HELT felfri. Se själv.
 
Ja men jag kontaktar tillverkaren via mejl, jag skickar bilder och får svara på några frågor.. Jag tänder till och blir irriterad en gång och frågar vad hon menar, om hon menar att deras produkter är så dåligt gjorda att det ska
se ut såhär osv. Nej det menade hon inte och jag får detta till svar!
 
 Taaada! Idag hämtade jag våran sprillansnya traktörpanna!
Jag tror att det är så många människor som inte ids börja tjafsa.. Men det finns pengar att spara om man ids ;)
 
Sen när jag kom hem körde jag igång med våffelsmeten och min vän Karin och hennes dotter kom på våffel-lunch. Mycket gott och mycket trevligt! Imorgon blir det lunch på stan och då hänkar även Ida med! Kanoners!
 
Jag har ju påbörjat ett litet projekt i köket. Jag håller på med en tavelvägg. Vi har ju hämtat hem en kökssoffa igen, våran tredje. Men NU börjar det hemska, omöjliga hörnet kännas riktigt bra! Jag ska upp med några fler tavlor. Sy nya kuddar till soffan. Fixa lampor i hörnet.. Det ska bli två hängande lampor och lampornas främsta uppgift är inte att lysa upp tavlorna utan bara vara en liten färgklick. Det ska bli gula lampor.
Jag ska ju få in lite gult i köket på något smidigt sätt. Jag har ju börja tycka att gult är vansinnigt fint.
Det var Malin som tipsade mig om att jag kan hänga
 
renhornet där.. Ev. måla det gult, men jag vet inte om jag vågar måla det. Men att ha det hängandes där
 
gjorde verkligen susen!
Vi ska ha en ram med text i också och en träbokstav till
.
 
 
 
 Vad tycker ni? Kanske svårt att se nu hur allt ska bli eftersom soffkuddatna inte är bra och lamporna inte är på plats. 
 
Jag flyttade ju renhornet från vardagsrummet, hade det upphängt ovanför mina sockerlådor.. Så där ovanför hängde jag en lampa. Den är så fin lampan, jag är så glad att jag har en men jag skulle vilja ha två. Jag åker ju till Ikea till helgen så jag kanske köper en till.
Så här blev det iaf.
 
 
Nu har jag iaf tagit en liten kaffepaus.. Och en kaka och jag sitter och beundrar min tavelvägg.. Det ser fint ut härifrån också! Under fötterna har jag något fantastiskt!
 
 Det som mina fötter vilar på är en av baggarna som moffa hade i Vivungi när jag var liten. Den är så rejäl och fluffig, den känns så himla dyr och fin. Jag fick den när Moffa slaktade fåren, eller det var nog mamma som fick den, men nu får bebben den!

Det var så idylliskt i Vivungi när jag var liten och nu när jag ser tillbaka på det blir jag så varm i hjärtat. Jag har varit hela somrarna med Mommo och Moffa i Vivungi, där har vi haft det så bra!
Det fanns även ett lamm som jag döpte till Pontus. Mommo sa ingenting när jag alltid tog med mig Pontus in i stugan.. Jag ville inte lämna honom. Moffa sa nog inte heller något. Dom var så snälla. Herregud, innan jag hade låtit någon släpa in ett lamm hos mig!
 
Här är dom. Världens finaste människor!
 
Och här är jag och Pontus.. Söta!
Lite dålig bild, men det är för att jag fotat den från ett album.
 
En annan rolig sak. Det är så fantastiskt roligt och jag blir rörd av det också, hoppas att jag inte har berättat det, man glömmer så lätt!
När jag föddes, för drygt 29 år sen så fick jag typ ett lapptäcke av moster, som hon hade sytt. Då jobbade hon på en daglig verksamhet och tyget i lapptäcket är tryckt av de utvecklingsstörda på dagliga verksamheten. Så gimla roligt och jag är så glad att mamman har sparat täcket.
Det är roligt av den anledningen att det är moster som sytt det och så men roligast av allt är ju hur mycket jag uppskattar vem det är som tryckt tyget. Det är ju människor som jag idag tycker så otroligt mycket om och som jag verkligen brinner för.. Oj oj oj.
 
 
 Hehe, undra vad det föreställer på rutan näst längst till höger, tredje rutan nedifrån. Det ser ut som tissar som den droppar typ mjöl ur. (Passande?), eller som en ända där det droppar något från skinkorna, vad tror ni?
 
Här är en klänning som moster också har sytt.. Vet inte om det också är tryck tryckta av människor på dagliga verksamheten. (Hoppas det). Åh, det är så roligt!
 
Nä, nu ska jag fixa till mig lite, snart kommer Johannes och hämtar mig, vi ska handla lite och sen måste jag ha maaaaaat! Idag blir det biffstroganoff. Möms.