Powerwalk?

publicerat i Graviditeten;
Idag var jag ut på långprommis i det vackra soliga vädret.
Att konstatera är att mina raska promenader och framförallt, min fina joggingform, är ett minne blått.

Jag går ganska snabbt första 10 minutrarna och sen börjar det bli jobbigt.
Idag är det så soligt och fint ute, superskönt väder, jag hade kunnat promenera i en evighet, om det inte var för kisseriet!! 45 minuter sen känns magen väääldigt tung och kissfylld liksom.
Så, 45 min, jag får vara nöjd! :)Så här är dagens minutrar;


och så här såg det ut innan jag blev gravid
Nå det är inget konstigt med det!
Skönt att ha gjort bort dagens motionsövning. Nu ska jag bara äta, vila, handla och sy gardiner resten av dagen och kvällen :)

Veckans magbild orkar jag inte med just nu, den kommer kanske senare. Eller imorgon.

Ha en fin fredag alla gullepluttar!

Lisette är bäst! Inte helt fel med extra uppskattning.

publicerat i Graviditeten;
Kom till jobbet idag och då fick jag post! Inte vilken post som helst.. Fin post!


Tänk om man alltid hade fått liknande post, det hade varit något!

Hemma såg våran post ut såhär idag. mycket lustigt! Vi fick prick samma!


Annars då.. Jag är ledig imorgon och resten av helgen. Jag och mamma ska åka till Vivungi och mysa hos moffa! Jag ska kolla till min lilla stuga också.. Hoppas att inte snön har ätit upp den!
Johannes jobbar eftermiddag hela helgen så kvällarna blir ändå så tråkiga.

Bebben har börjat bli helt tokig här i dagarna.. Sparkar heela tiden. Det är så kul, jag blir så fashinerad varje gång. Magen liksom studsar, ser så roligt ut! Jag måste filma den igen så ni får se :)
(Jag förstår att ni tycker att det är lika häftigt som jag tycker?!)
Hehe.. Mamma och svärmor tycker säkert att det är kul iaf ;)

Jag insåg idag att jag inte har någon jacka som passar.. Jag får nämligen inte igen deagkedjan på mina jackor. Bekymmersamt. Nå det löser sig!

Igår gjorde jag plätt-frulle till mig och gossen. Jag fick användning av mina nya fina bak-skålar som jag fick av mina kompisar Kristina och Anne! En stor skål till smeten och en mindre till grädden. jag älskar dem! :)
Jag var även så ambitiös så jag kokade blåbärssylt till!


Hahaha, jag har hittat så skojjiga bakverk.. Jag ska fasiken baka sånahär till min 30 års-fest. Så himla festliga! Sen fota alla som sitter och dmskat på dem.. Tjooho! Värsta skojjiga efterrätten!


Igår var jag på badda och simmande mina 50 längder.. Hojj, det är tråkigt! Men nyttigt för min lite lätt runda kropp!
Jag gillar grejen med att vara på badis, basta osv.. Men simningen, den är trist! Fast det är väl bara att stå ut, om några månader så kan jag göra annat, jogga, gå upp till Luossatoppen med bebben på magen :)
Alltså, en del människor är ju så duktiga på att fota sig själva och få det att se snyggt och naturligt ut. Jag är inte en av dem.
Eller du kanske inte såg att jag fotar mig själv?


Nä, nu ska jag äta upp gårdagens plättar till kvällis! Vi hörs!


"Har du gått upp 14 kilo?"

publicerat i Graviditeten;
Igår var vi till barnmorskan och lyssnade på bebbens hjärtljud, mätte magen och pratade om ammning.
Jaa, jag fick väga mig också.. Phu! Jag har undvikit vågen några veckor men nu var det bara att hoppa upp liksom.
Men nhos barnmorskan väger jag ju mig på olika tider och med plika mycket kläder så jag litar inte på det.. Och det är ju tur, för den visade såklart för mycket!
Enligt den så hade jag gått upp 12 kg från min egen startvikt.

Johannes trodde att jag vägde 50 kg innan jag blev gravid, jag har ju nämligen aldrig vägt mer, förutom sista gången jag vägde mig innan jag blev gravid och då vägde jag 52.
När vi satt oss i bilen så tittade han på mig och sa, med gråten i halsen "Har du gått upp 14 kg?".
Hehe, nä kanske inte gråten i halsen men lite lätt oroad.. Men jag kunde imorse, på min egna våg konstatera att det från morgonen i augusti tills morgonen igår har ökat 10,2 kg. Det är mycket men jag tror att det avstannar nu ;)
Men det gör inget egentligen, så länge bejjsan mår bra och får det som det behöver.

Så imorse blev det en lite nyttigare frulle. Jag har varit på utbildning idag så det var tidig uppstigning.. Men mysigt attäta frukost, det gillar jag!Hittade ett recept på pizza i tidningen.. Men jag vet inte, ser inte pizzan lite väl torr ut? en brödklump med nå torra grillade grönsaker. blä. Det ska vara fettigt och såsigt!
Eller just det ja, nyttigt var det ju.. Ja men pizzan ser så god ut, mums!Idag var jag Emma occ Malin på Cafe Rost och käkade lunch, "dagens", som bddtod av laxsoppa och etg utplockat salladsbord.
Soppan smakade jättegott men hade nog fått stå på tok för länge, laxen var så torr. Salladsbordet var lite utplockat och vissa saker var helt slut, så det var tråkigt. Lunchen får därför 2 laxar av 5 möjliga.
Men vi hade det så mysigt.. Pratade om livet och tittade på den underbara nya lilla människan, som hade det så mysigt i Malins famn under hela fikan typ :)Nä, nu är det jobb som gäller resten av kvällen. Hej på er!