Hon verkar ha fått en pillesnopp!

publicerat i Graviditeten;
Heeej allesamman, kul att du är här, välkommen till mitt måndagsinlägg!
 
När jag hade varit gravid i 16 veckor så var vi ju på ultraljud och barnmorskan tyckte att det såg ut som en flicka. Hon sa att hon inte kan vara säker, hon har sett fel förut sa hon.
Jag fick lite ångest över att vi bad henne kolla.. Det var ju som så menlöst! 
Sen gjorde samma kvinna ultraljud igen några veckor senare och även den gången tyckte hon att det ser ut som en flicka.. Ja men då kan man väl anta att det är en flicka!
 
För några veckor sen gjorde ju barnmorskan ultraljud för att vara säker på att bejbisen låg med huvudet neråt och då passade jag på att fråga henne om det fortfarande ser ut att vara en flicka och hon svarar "jag tänkte nyss att där har vi en snopp och så gick jag snabbt därifrån men vi går tillbaka dito h tittar".. Set är en jättegammal apparat som dom använder, den duger typ bara till att se hur bejbisen ligger och man kan se hjärtat och lite sådär. Hon sa att det ser ut som en snopp, men det kunde lika väl vara navelsträngen.. (En rejäl snopp om det visar sig att den förknippats med navelsträngen som är typ 50 cm eller nått) haha!
 
Nå iaf, så är det otroligt många som har sagt att jag har en riktig pojkmage. Tydligen så blir magen spetsigare när det är en pojke. Om man har en flicka så blir man bredare.. Men jag tror ju inte riktigt på sånt!
 
Idag gjorde barnmorskan iaf ultraljud igen för att vara helt säker på att HEN ligger med huvudet neråt. Jag frågar om könet och hon säger att hon tycker att det ser ut som en pojke. Men hon säger också att hennes apparat är så gammal och opålitlig. 
Hmm.. 2-2 nu alltså!
Spännande, nu har vi ju verkligen INGEN aning och det känns riktigt roligt! 
 
Barnmorskan sa även när jag berättade att det är så många som sagt att jag har en pojkmage att hon håller med, hon sa att jag verkligen har en så spetsig mage och att det är vanligare med pojkar.. Haha, det är nog en HEN där inne!
Inget stämmer... Vi måste ge hen ett könsneutralt namn! ;)
 
Nå nu håller jag på att baka frallor iaf, jag tror att det blir gott, dom har fått jäsa länge så förhoppningsvis så smakar det inte jäst som jag tycker att hembakade frallor ofta gör.
 
Min gamla goa Hugin fick göra jobbet. Vilken jäkla maskin. 100 spänn på Bumerangen!
Degen blev helt perfekt och mina armar mår fint! När man använder vetemjöl special så ska degen knådas så länge så då är det bra att ha nån som gör det åt mig!
 


Dom blev så fina, runda och jämna! Hoppas dom är gooooooda!


 
I lördags samlades ett gäng med härliga människor för att gå på pizzerian/puben i byn och äta/dricka!
Det var en väldigt trevlig kväll!
Här har vi Johannes mamma Inger!
 
Här är Johannes pappa Jimpan och Gun.


Gossen och hans lillebror Filip.

Här har vi kusinerna. Johan, han bor i Norrköping och har en stuga i Vittangi där han alltid tillbringar sina semestrar!
Det var det hela. Jag var också här, men finns inte med på bild.
 
På söndag fick jag och Johannes laga mat hos hans mommo, det händer inte ofta ;)
Vi gjorde Italienska köttisar i tomatsås, det blev gott!Jag gjorde köttbullarna och Johannes gjorde tomatsåsen som fick stå och puttra i 1,5 timmar, det är knepet för att lyckas med en tomatsås!
Såklart fotade jag inte resultatet.. Sån är jag. Jag är väl för hungrig.
 
Igår var vi och hämtade två bilar. Johannes gillar ju bilar så att... Nu har han 5 bilar. Alltid bra att ha liksom. Hehe. 
Nä men en skogs-skrot-slit-och-släng-bil har vi pratat länge om att vi behöver.
Vi fraktar ju ofta grejer i bilen, så som virke, båtmotorer, bensindunkar osv.. Vi har ju som alltid något projekt på gång och det är så jobbigt att ha en bil där man hela tiden är orolig att man råkar göra en repa i lacken när man lyfter upp brädor på takräcket eller att förstöra något om det läcker bensin osv. Så därför har vi nu skaffat två Saabar. Vi ska bara behålla den ena.
 
 
Emma, våran snälla och underbara vän ställde upp och körde en bil. Det är ju ändå drygt 4 mil enkel väg så det var hennes söndagsmyskväll det! ;)
 

Imorgon åker jag till Vivungi igen, med mamma, Emma och Leia. Jag måste plantera rabarberna klart, jorden tog ju som sagt slut sist!

Nä hörrni gobitarna, nu ska jag smaka en fralla och lyssna på en pod.
Vi hörs snart igen!

Taggar: Flickmage, Pojkmage, Rabarber, UL vecka 40, Ultraljud vecka 40, Vinbärsbuskar, Vivungi, gravid vecka 40;

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Åsa:

Härligt med lite spänning så här i slutet av graviditeten.

2:a kommentar, skriven , av mamman:

Åh vilka frallor, dom ser riktigt mumsiga ut 😋. Jasså "pille" vad roligt, 😊 blir såå kul, vad det är för kön, har då absolut ingen betydelse, behövs lite mer killar. Bara han kommer ut snart. Kram

Kommentera inlägget här :