Har man gått upp 17 kg så behöver man ett rejält kvällsmål. Det är ju onödigt att bli undernärd.

publicerat i Graviditeten;
Idag har jag gjort Boeuf bourgogne. Det är en fransk köttgryta med MASSA VIN! Klockan är i skrivande stund 22,30 och jag ska precis äta. Bra tid för en tjockis som mig!
Jag följer inte riktigt något recept för jag tycker att jag gör godare än vad receptet säger. Ex säger receptet att det ska vara typ 2 dl vin till 600 g kött. Men jag väljer att ösa på med 7,5 dl vin. Det måste ju smaka vin!! Åh, det är så gott!
Johannes är ju inte förtjust i köttgrytor, han tycker att det är tråkig husmanskost. Han har ätit denna förut och han tycker väl att det är ok men inte mer än så, han tycker att det påminner så mycket om kalops. Så idag skippade jag morötterna, så känns det kanske mindre som kalops. Men jämförelsen är dålig tycker jag, för det är väl inte vin i kalops. Jaja, vi får väl se. Grytan har stått på spisen och puttrat i över två timmar och köttet är mört och det smakar riktigt mustigt. MUMS!
 
Får man inte dricka vin så får man väl överdriva och hälla på jättemycket när man lagar mat! :)
 
Jaha, vad har hänt sen sist då?
Igår hade mina kära vänner halvdag på jobbet så vi passade på att ta en lång och välbehövlig fika på stan. Det var trevligt och roligt och vi hann prata igenom det mesta som hänt sen sist. Denna gång var det faktiskt en hel del viktiga saker som vi behövde prata om!
Kristina var riktigt klupsk och hade käkat upp sin gigantiska bakelse innan vi knappt smakat på våra. Ändå var hon sist av oss att beställa. Nå, så går det när man håller på tränar så mycket.
Efter vi hade varit på stan så åkte jag ner till min kära vän Maria. Det blir som inte att vi träffas så ofta så det är så roligt när vi väl får ihop en dejt. Dom hade alla fyra barn hemma så det är fullt ös där och jag med mina krämpor och min trötthet osv, det är inte så lätt att allt ska klaffa, så vi får nöja oss med kortare träffar! :)
 
I tisdags var vi hos Emma som fyllde 26 bast. Vi lagade en riktig lyxmåltid, helstekt oxfilé, klyftporre, bea och en gudomlig sallad! Sen åt vi så god tårta! Men det värsta är att jag inte har tagit en endaste bild. Förjävligt!
Men nu får ni lite utrymme att drömma er bort.. En stor, tjock, blodig oxfilé... En fet, smörig och gul bea.. En Pinoccio-tårta med hallon, björnbär, grädde, smält choklad.. mmmmmmmmm, mums!
 
Nä, men annars har vi det lite speciellt här hemma. Johannes tycker det är vansinnigt jobbigt med solljuset som kommer in på morgonen. Jag HATAR det också, men av den anledningen att man ser allt smuts. Johannes ser inget smuts. Vet inte om det beror på brillorna eller bara av det faktum att han är en man?
 
 
Johannes har eftermiddag denna vecka och det är mysigt på sitt sätt. Våra mornar ser i princip exakt likadana ut.
Vi stiger upp ca kl 10 och sen gör vi en rejäl frukost och äter länge och väl.. Oftast i köket så att vi ska kunna sitta länge och prata. Men eftersom Johannes sitter med solglasögon dessa dagar så bestämde jag att vi sitter framför tv:n, det är trist att sitta och prata med någon som har solglajjor!
Nå, efter frullen blir det kaffe och så har vi säkert något vi måste diskutera igenom, kanske lite politik, föräldrapenning eller som imorse, dagis.
Sen lägger Johannes sig på kökssoffan och läser, han ligger där ca 3 timmar. Jag tittar då p åefter tio med Malou eller idag var det nyhetsmorgon.. Sen kanske jag målar lite eller stryker lite babykläder. Idag var jag väldigt trött och slut så jag la mig i sängen och lyssnade på Alex & Sigge's pod, två avsnitt, men jag somnade i mitten på det andra.
Sen kokar Johannes kaffe kring 14.. Idag diskade han och sen åker han till jobbet kring 14,30.
Ja, så kan det se ut hos oss, rutinerat och bra!
Men nu är jag less på att han jobbar eftermiddag, det är så tråkigt för mig på kvällarna. Äta middag ensam, titta tv ensam osv. Så det ska blir skönt nu när han har ledigvecka snart!
 
 
Imorgon ska ni få se en kul grej.. Jag rensade hall-byrån och hittade en lapp med mått på  mina olika kroppsdelar. Ex. mage, ben, armar, höfter osv. Jag har gjort den i juli så det är innan jag blev gravid. Vad jag själv anser så var jag i väldigt fin form innan jag blev gravid. Sprang mycket och tränade regelbundet så det är roligt att se skillnaden nu när jag inte rör mig alls.
Imorgon är det även en ny vecka i graviditeten, herregud, vecka 35.. Så det är tid för magbild också. Men så länge får ni nöja er med denna magbild!
 
Nä, nu säger jag och bebben adjoss för denna gång, nu ska vi diska!
 
 
 
 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Maddis:

Vad skojigt det är att läsa!

Svar: Att jag har gått upp 17 kg? ;)
Lisette Modig

Kommentera inlägget här :