Jaha, nu är jag visst konstig för att jag vill ha en weekendbag!!

publicerat i Graviditeten;
Men haaallå mina små videtissar! Hur har ni det, haft en skön helg?
 
Jag har precis ätit en fantastisk plättfrukost, jag älskar plättar och nu har jag ju börjat älska grädde också, det har jag aldrig gillat, men nu minsann. Men det är väl för att jag behöver lägga på mig lite, man är ju ganska mager och undernärd så att.
 
Igår var det grillkväll hos Emma och Tompi. Vi grillade majskolvar, revbensspjäll, champinjoner, starka korvar och till det hade vi klyftporre, bea och tzatziki. Alltså, jag dog nästan, det var så förbaskat gott!!! 
Majskolvar alltså, jag älskar det så mycket.
 
Leia har börjat bli så stor också, nu kan man verkligen få henne att skratta, det är inte bara så att hon råkar skratta när man gör något ljud. Igår skrattade hon så hon nästan kiknade. Gulleungen!!!
Men varje gång man tog fram kameran så slutade hon skratta!! 
 
Ja, vad har mer hänt i veckan månne... Jag har varit så social hela veckan. Jag och Johannes har ätit middag själva en gång på hela veckan. Vi har som sagt haft middagsfrämmande måndag och tisdag, på onsdag var vi bortbjudna och på torsdag var Johannes bror här och käkade. Vi åt oxfilé, riktigt gott!
Ååååh, kööööött!
 
På fredag åt vi själva, framför tv:n, kl 22. 
Igår körde jag gossen till Vittangi, han skulle på herrmiddag. Dom har ju fisk-palts-middag några gånger per år, sist var i höstas, då var jag med, åt fiskpalt för första gången och bestämde mig för att herrarna nog i framtiden får ha sina palt-middagar själva. Det var inte riktigt min grej.
 
Johannes och hans far fiskar ju sik en vecka varje höst. Och då sparar man på inälvorna och blodet från fiskarna och av det gör man sen fiskpalt. Dom älskar det, alltså älskar det!!!
Igår var också Johannes farbror och en kamrat till dem med, jag var och tittade lite medan dom höll på att tillaga, visst ser det aptitligt ut?
Man ba muuuums, hehe.
Nä, men jag är ju så känslig för konstistenser och färger när det gället mat. Jag har ju ganska svårt för att äta köttet i köttsoppan också, för att det är så blekt och trist. Palten blir också lite sådär grå, och hade en ganska speciell koncistens.. Jag gillade väl smaken, men inte det andra.
 
Johannes skulle göra gäddburgare till förrätt. Han är så duktig på det och det är jättejättegott! Och till det gör han en dressing med rom, rödlök, gräddfil, majjo, gräslök och kryddor!
 
Ja, men sen har jag varit hos Vera och hälsat  på också. Jag och Mallan var där. Riktigt trevligt. Det blir ju inte att ses så ofta. 
Jag har insett att det är inte alltid mig det hänger på, att jag inte orkar. De flesta av mina vänner har ju barn, det är inte så lätt att få ihop det alltid.
Jag träffar ju Emma och Malin flera gånger i veckan ofta, men Malin har inga barn och Emmas bebbe är ju så liten så henne är ju lätt att bara ta med sig. Vi träffas ofta på stan och äter lunch eller bara fikar. När vi tre går och fikar så sitter vi i tre timmar, jag lovar, tre timmar!
Vi var i veckan och fikade en dag, då satt vi i tre timmar och fnittrade på Safari i gallerian.
 
 
Pigan var såklart med.. Hon var lite tlött!
 
Hahaha, en annan sak. Jag har ju så väldigt ont i ryggen nu för tiden. Och jag har ju börjat virka, men jag kan bara sitta fem min ungefär innan ryggen låser sig. Men nu har jag bullat upp med kuddar i soffan så att jag liksom får en fåtölj, perfekt anpassad efter min kropp. Haha, jag sitter som en gud och Johannes stackarn får inte en enda kudde!
 
Jag är så himla het där i soffan. Jag sitter nästan alltid med magen framme för att slippa att tröjorna trycker. Men alltså, fyfan, man ser ju ut som en jätte! Det är svårt att känna sig fin och sexig i denna kropp!
 
 
Ja, men att Johannes tycker att jag är konstig. Haha, sällan. Men nu håller jag ju på att fundera på vad vi ska packa med oss i BB-väskan, det börjar ju bli dax att tänka på det, speciellt när man är som jag är, vill ha allt klart så tidigt som möjligt.
 
Ja, men då är det så att jag inte har någon bra väska som rymmer allt det som ska med. Förutom en resväska på hjul, men det känns lite trist att släpa på den. Så jag sa till Johannes att jag måste köpa en väska att ha till BB-väska. Han höll på riktigt på att svimma!!
"Ursäkta, vad menar du? Ska du köpa en väska bara för att ha som BB-väska? Alltså, jag fattar ingenting, du måste skoja, du kan inte mena allvar! Jag har ju en jättebra ryggsäck som jag har när jag reser, där ryms allt!!"
Ungefär så svarade han på det.
Jag blev lite ställd och kände att bara han inte börjar propsa på att vi ska ta hans stora rese-ryggsäck, den är så osmidig och jag vill ha en bag, en weekendbag typ, men bra fack och så. 
Men han kontrar mig och talar snabbt om att hans ryggsäck är en kombo, den går ju att ha som bag också och det är sant, den har också massa bra fack. Phu!
 
Nå, men tillslut kom jag på det, jag behöver ju en lite större bag annars också, inte bara till BB, men när jag reser till Stockholm så har jag rullväskan, men behöver en weekendbag också.
"Ja, men då låter det lite mer rimligt, bara du inte köper en väska bara för att packa BB-grejer i."
OKEJ!!!
 
Vad tycker ni, är jag helt borta eller? Är det inte roligare att få packa bb-grejerna i en fin väska, det känns ju så himla kul att få packa ner allt och sen ha översikt över alla saker. Jag vill inte packa i en trist ryggsäck.
 
Hoff.. Det är inte lätt här hemma ibland. Man kan inte alltid förstå varann!
En annan kväll sa Johannes "Det känns som att vi håller på glida ifrån varann, vi har som inget gemensamt nå mer".
 
Nähä, vad menar du då frågade jag!
"Nä, men du vill ju inte kolla film med mig på kvällen, du bara somnar och på dagen vill du inte heller kolla", ungefär så.
Haha, klockan var vid denna diskussion ungefär 00.30 och jag är höggravid. Jag försökte förklara för honom att jag inte är så pigg längre. Haha. Och på dagen, jag vet inte, det känns bara så fel att sitta och kolla film mitt på ljusan dan!
Sen hör till saken att Johannes har börjat utforska Bergmans filmer.. Phu. Här om natten kollade han på Fanny och Alexander. Så jävla dålig, inte konstigt att man somnar!
Nä, men nog ska jag försöka kolla film med honom någon kväll, det är ju mysigt, men jag vet inte, jag har så svårt att konsentrera mig.. Jag har ont, jag har svårt att sitta still, jag börjar tänka på nå bebbe-grejjer eller på förlossningen eller något annat och så tappar jag fokus i filmen och då är det lika bra att somna!
 
Men annars så har han så mycket tålamod och förståelse för min tunga och onda kropp, det måste jag säga. Det är nog inte så kul att leva med någon som bara gnäller hela dagarna!
 
Nä, nu ska jag sluta snacka, jag måste till tvättis och kolla om det finns någon ledig tid, sen ska jag nog åka på coop och köpa hyllplan, jag ska göra en ny hatthylla. De hatthyllor som ingår när man hyr lya är ju hemska. Jag hatar den, den är så ful!!
 
Hoppas ni alla får en fin söndag, vi hörs snart igen! Hejpahej!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av mamman:

Ni kan väl kolla på roliga filmer, 😊 jag gillar Fanny och Alexander kanon bra, har sett den så många gånger. Men ni kan väl titta på sånt bägge kan se ? Ja du, en speciell babybag låter väl lite väl avancerat, ta en plastpåse 😊 . Skojar, men vi kan väl gå på stan och titta på en praktisk väska? Ska vi gå i morrn på min lunch ?

Svar: Jag har beställt en. Nej fy, den filmen var inte bra.. Men vi har nog lite olika film-smak!
Lisette Modig

2:a kommentar, skriven , av Anonym:

Men det går jättebra att packa i en ryggsäck också, men då skaffar du en egen Nesser till bejjan

Kommentera inlägget här :