Magbild vecka 35. Kroppsmätning.

publicerat i Graviditeten, Vecka för vecka;
Jag var, som jag skrev igår, i fin form innan jag blev gravid.. Jag hade ju sprungit hela sommaren, promenerat upp och ner för Loussabacken plus att jag tränade regelbundet på friskis och svettis. I Juli mätte jag min kropp på olika ställen och igår hittade jag den lappen. Himla kul tycker jag. Det var inte som jag trodde.. Att allt hade blivit större. Men jag vet egentligen inte vad som är bäst.. Det är ju musklerna som har tynat bort. Vaderna hade ju gärna fått bli lite större, men nej, dom har minsann blivit ännu mer magra, min tändsticksvader!
 
 
Jag längtar verkligen tills jag kan börja träna igen. Jag tycker att det känns roligt att se hur jag klarar av detta med att gå ner i vikt och börja bygga upp den kropp jag en gång hade. Jag har ju aldrig haft någon direkt vältränad kropp men jag har aldrig varit sådär missnöjd med min kropp. Visst har väl alla något man skulle vilja ha annorlunda, ex vill jag ju ha en större afrikansk rumpa, mastigare vader och en vältränad rygg, men det betyder inte att jag varit missnöjd med min kropp. Den har ju funkat bra och jag har aldrig haft destomer krämpor så det är dumt att klaga!
 
Annars så är det lite kaos i livet nu kan jag känna. Det är ju en del som ska fixas nu innan bebben kommer. Det mesta är ju inköpt men det är som en del småsaker kvar så som blöjor och andra hygiengrejjer.. Jag måste börja bena ut vad BB-väskan ska innehålla. Jag fick en så bra länk av min vän Kim, där stod det massa viktiga saker och det är ju jättebra att ha något att gå efter.
Sen håller jag på att stryka bebbens alla kläder och ska vika in dem, det är så mysigt men jag kan inte stå så länge så jag orkar inte så många plagg per dag.
Jag vet att det är länge kvar men jag är ju en sån som vill ha allt klart tidigt! Herregud, jag har ju inte ens bäddad bebbe-sängen, hehe.
Nä, men det är skönt att man har lite att göra, jag hade ju blivit tokig att bara ströva omkring här hemma och inte ha något att pyssla med!
 
Annars så är det roligt med magen nu, bebben rör sig jättemycket, eller det är väl säkert inte mer än innan, men nu är den så stor så att man känner det bättre.
Man kan se att den sticker ut handen eller en fot i sidan ofta. Det är så häftigt.
Den ligger med huvudet neråt fortfarande. Den har inte fixerat sig men nu börjar det bli såpass trångt i magen så det är tjorvigt för den om den får för sig att vända sig nu!
 
Bejbisen är nu ca 45 cm lång och väger kring 2,4 kg. Inte konstigt att magen känns stor och tung.
Jag har ju hört under hela min graviditet att jag har så stor mage "Oj, är det verkligen bara en där inne?" och bla bla bla. Men jag har ju mätt magen hos barnmorskan varje besök.
Det finns en s.k "skolbokskurva" och så finns en kurva över den och under den. Min mage har under hela graviditeten legat på skolbokskurvan, alltså mittenkurvan, exakt på den och det säger att jag inte alls har en större mage än jag borde. 
Men jag är ju kort och har aldrig vägt över 50 kg så det är nog det som gör att min mage ser så stor ut!
 
Nå, här är iaf veckans magbild.. Det blev en klassisk veckobild. Men nu har jag kommit på hur vi ska fota magbilden sen. Måste bara ha med min karl också tror jag.
 
 
Här är vecka 15, vecka 25 och vecka 35.
 
      
 
 
Jäklar vad den börjar ta sig nu kaggen. Detta är i vecka 33 och idag, vecka 35. Inte så stor skillnad. Den är lite spetsigare. Det sägs ju att det är en pojke om man har en spetsig mage har jag för mig.. 
  
 
 
Jag håller på att stryka och vika in bebbens kläder, det är så himla mysigt på något vis och det luktar så gott med nytvättat! :)
 
 
 
 Jag har även låtit en kvinna sy ett babynest till lillen. Det blev ett rött med vita prickar. Hoppas DEN ska trivas där i.
 
 
 Idag blev det riktig lyxmiddag faktiskt. KARRA!
Jag tänkte att jag bara skulle köpa lite för jag plockar alltid så mycket. Men det blev suttiosu kronor som damen i kassan sa. Hehe.
 
Nä, nu måste jag vila ryggen, det blev ett långt inlägg.
Ha en fortsatt trevlig helg nu alla gullisar där ute.
 

Taggar: Babynest, Första babykläderna, Magbild v.35, Magbild vecka 35, Magbild vecka för vecka, Magen vecka 35;

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av mamman:

haha du är för rolig, jag skrattar åt ditt godisberg, va lite godis du hade köpt ;)
Jag hade så gärna kommit och hjälpt dig att stryka, men se, det får man Inte. :)
Mamman

Svar: Nää, det är så mysigt att hålla på med dom små plaggen! Och nu är det klart! :)
Lisette Modig

2:a kommentar, skriven , av Lillan:

Hahaha! Vadå osymmetrisk!?! Vissa bara "jag önskar jag vore så där smal som Victoria Beckham!" Du bara "Jag önskar jag vore så där smal som... jag är på vänster sida!"

Man ser att magen börjat falla lite neråt nu, det närmar sig... Jag såg så fina kläder på loppisen i helgen, en brun/vit byxa och tröja i stl 56 med Bamse för 25kr. Men du har ju så mycket kläder, det kändes så trist att köpa så jag sket i det! Fy på dig, handla så mycket redan innan!!!

Svar: Haha, jag måste ha mätt fel. Minns inte om det stod att ett ben var typ 5 cm mindre? Helt sjukt om det stämmer!! Haha, måste kolla imorgon!
Nä, inga kläder men vi behöver lite annat. Bärsele, babygym (i våra vardagsrumsfärger gärna), vi behöver blöjor, oljor och lite andra hygiengrejjer. Om du absolut vill köpa något som vi inte har! :P
Lisette Modig

Kommentera inlägget här :