Magbild vecka 38

publicerat i Graviditeten, Vecka för vecka;
.... Vecka 38 alltså. Idag går jag in i vecka 38. Jag har alltså varit gravid i 37 veckor. Det känns ganska konstigt. Det har gått fort nu när jag tänker tillbaka på det. Men det känns ändå som att tre veckor till känns så långt bort.
 
Nu är bejbisen ca 48 cm lång och väger ca 3 kg. Nu räknas graviditeten som fullgången.. Så, välkommen ut lilla du!
 
Jag själv har gått upp precis 18 kg.
Jag är trött just nu, mår sådär, all fyskisk och psykisk aktivitet är ganska jobbig. Jag blir trött och matt.
Jag har ont i fogarna och ryggen, men inte alltid i ryggen. Fogarna är värst under nätterna. Det är en ren plåga när jag ska vända mig i sängen. Det måste iofs inte vara natt, men när jag ligger ner så är det hemskt att försöka vända mig, det gör så ont. Men jag försöker tänka på att det inte är så länge kvar av dessa plågor. Jag försöker tänka att det är ok att vara trött och att vilja vila. Men jag blir ju som så uttråkad av att vila också. 
 
Jag drömde hela natten till igår om att vattnet gick.. Vaknade flera gånger och tänkte att det nu var dax att åka till Gällka, men nejdå, jag var ju kissnödig!!
 
Igår träffade jag och Emma två från gravid-gruppen, vi var och åt lunch, väldigt trevligt! Hoppas verkligen att detta är en start på en lång vänskap för både mammor och barn! :)
Sen skulle jag till Kristina på blodpalts-middag men jag var verkligen tvungen att avboka det, jag var så trött, orkade knappt ta mig till köket och hämta vatten. Det var tråkigt, men jag fick ta mitt förnuft till fånga och lägga mig på sängen och vila.. Det blev två timmars sömn!
Jag fick även tacka nej till kvälls-aktivitet med Malin.. Jag tog ett kvällsbad och lyssnade på en pod istället.
 
Här kommer veckans gravid-bilder. Jag är otroligt tacksam över att jag inte fått en enda bristning. Jag hoppas att jag ska klara mig de stista veckorna också. Det skulle ju vara hemskt om jag klarat mig i 37 veckor och så kommer det sen!
 
 
 
Här har vi då vecka 35 VS vecka 38.. Inte så mycket skillnad på tre veckor. Magen har blivit lite spetsigare!
 
                                                          
 
 
Den har inte vuxit så mycket har det visat sig när barnmorskan har mätt. Den har ju följt mitten-kurvan hela graviditeten men nu de senaste tre gångerna så har måttet varit lite under mittenkurvan. Det är absolut ingen fara. Det finns en kurva nertill också, där är det helt normalt att ligga också. 
Nu hade den iaf vuxit 2 cm sen senaste besöket för drygt en vecka sen. 
 
 
 
 
 
Ha en fin dag alla kompisar!
 
 
 
 
 
 
 

Taggar: Magbild v.38, Magbild vecka 38, Magen vecka 38;

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Kim:

Sååå fiiin mage!!!

Svar: Tack Kim, tack! :)
Lisette Modig

2:a kommentar, skriven , av mamman:

Det är strax dags, 😊 är sååå spännande, men så klart är det jobbigt att vänta sista veckorna, inget är bekvämt, men inom kort är allt över. Kämpa på.

Svar: Ja, det får man hoppas! :)
Lisette Modig

Kommentera inlägget här :