Stuuuugan

publicerat i Graviditeten;
Ja, nu skulle jag väl kunna förklara stugan som... INFLYTTNINGSKLAR!
Ja det var på tiden. Det är ju över ett år sedan vi flyttade dit den. Men av olika anledningar så har arbetet inte skyndats. Den största anledningen är väl pigans ankomst 👶
 
Igår satt Johannes dom sista taklisterna och fogade det som fogas skulle så att säga. Det blev superbra. Vi har ju hållt på tjorva fram och tillbaka hur vi ska göra i hörnen, om vi ska ha lister eller ej. Nu bestämde vi oss för att inte sätta lister. Det blev jättebra, förutom några hörn som har för stora springor, där ska vi sätta fogskum tror jag att det var.
 
Johannes höll på snickra och greja och jag.. Ja, jag hängde upp gardiner och packade upp porslin, servetter, ljus, nya frågesportspel osv. Bra arbetsfördelning! 😜
Men jag känner mig såååå nöjd, det blir verkligen fint!
 
Det roliga är att när man tittar på stugan utifrån så ser det ut som något en dinosaurie har släpat dit.. Det hänger plast, isolering, vindpapp, lösa plåtar och nån lös planka på fasaden. Det är skräpigt och fult utanför. Men så kliver man in och så är det så fint! Jag gillar kontrasten. Bättre så än tvärtom!
 
Jag har ju ännu inte lyft in möbler, jag måste städa ur stugan ordentligt, nu får jag bytta av min mormors städkunskaper för nu måste jag dammsuga väggarna och kanske också taket.. Vi har ju sågat så mycket där inne, med både maskinsåg och fogsvans så det är väääääldigt dammigt! 
Sen är det ju såklart lite pyssel kvar, måste lägga nytt kakel kring kaminen, måla dörrposten, fixa till diskbänkskransanordningen... Måla möbler. Måla plattan bakom kaminen. Hmm, ja, det är väl en del arbete kvar men nu måste vi flytta in iaf! 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 


  
Pigan var ju såklart med och charmade oss med alla tokigheter! Hojja, hon är så söt lilla grodan!Johannes tog sig en rejäl omgång i moffas massagefåtölj. Det behövde han efter en hård vecka (ledigvecka).
Ja, jag vet, moffa har många fåtöljer framför soffan, märkligt. Och då har han ändå tagit bort gungstolen som också stod där framför soffan. Haha!
 
Jag hade ju en bild på det också såg jag. Hihi, han är så rolig min morfar!nä, men vi alla inreder ju olika! 😜


Här har vi morfar och mamma.

Vi hade det så mysigt igår, åt strömming och mos, såååå gott!
Sen spelade vi lite spel, drack glögg och surrade. Vi spelade det nya spelet som jag köpt till stugan som handlade om mat och dryck, jätteroligt. Johannes vann över mig och mamma med ett poäng.
 
Min snickarfrisyr! 😩
 
Vad har mer hönt sen sist månne?
 
Julie börjar försöka vända sig, men det är långt kvar än.. Skönt samtidigt.


Däremot har hon blivit väldigt vig och det bästa hon vet just nu är att suga/tugga/smaka på sina små fossingar.


Kanske man skulle börja med, det verkar ju så väldigt roligt så att. Kan vi, hela familjen ligga på golvet och gnaga på tårna! 👍
 
Vi var hos Frida och Moritz på middag i torsdags. Barnen umgicks så fint medans vi mammor åt.
Jaha, vadå, tycker du inte att dom verkar ha en fin och nära relation? Hmm. Dom har visst utbyte av varandra och gillar att ligga nära! 😂

Närå, här har vi dom lite närmare varann!
Sötisarna!
 
Just ja, pigan har ju varit på konsert i sovrummet också. Hoff, hon diggade så mycket åt artistens skojjiga blues. 
 
Nååå, frillan hade hon också fixat, kvällen till ära! Tydligen senaste modet med en typ av gubbgrans. Nå väl.


En dag när jag kom hem från affären hade Julie och pappan somnat, det såg såå mysigt ut. Och så roligt att hon kunde somna med Johannes som inte har tissar! Eller iaf inte mjölk i tissarna!
 
Nu är det också klänningperiod igen.. Johannes har perioder då han ränner runt i sin klänning. Julie gillade den och skrattade när hon såg honom. Det var säkert guldmönstret hon tyckte var fint men det blev som så skojjigt! 


 Nä, nu ska jag ta hand om barnet.. Hon har väntat nog länge nu! 
Puss på er alla goa gubbar! (Gissar att det är många av det manliga könet som läser min blogg som mest handlar om barn).

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Pappan:

Men Gullesnuttan.

2:a kommentar, skriven , av Lillan:

Jag tycker Johannes ska ta med klänningen om vi åker iväg med våra gubbar nån gång, hade velat se Gunnars min när Johannes skrider in i klänning!🙊 Om han sen sjunger sin fina blues för oss, så det ju det liksom pricken över i:et!

Men Gud så musigt det är i din lilla stuga! Vilket jobb du, eller ni, gjort! Tänk när du började prata om att flytta en stuga, trodde ALDRIG att det skulle bli verklighet. Men se där, där lärde jag mig nåt nytt om dig, du är verkligen en "doer"!

Hoppas söta Julie sköter sig på flygresan. Hälsa från tant Kristina om hon skulle börja tjorva!☝️😠


Svar: Haha ja, det gör han säkert! 😩

Ja, det har varit slitsamt.. Tur att den inte är större, jäklar, då hade vi nog aldrig kunnat flytta in 😂
Ja du ser min vän, jag snackar inte alltid gojja 😜

Ja jag ska hälsa från fig, det var smart, då lär hon hålla sig lugn 👏
Kraam
Lisette Modig

Kommentera inlägget här :