Tjohahahihohihi

publicerat i Graviditeten;
Men haaaaallå sötnosarna! 
Hur har din helg varit, vad har du pysslat med? Har du varit på fest? Julpyntat? Vilat mest? Varit sjuk? Eller kanske som mig, ätit chips, godis och varit på sveriges största julmarknad i Jukkas? (Årets skämt... HAHA HOOHO HIHI).

Nä, men idag var det julmarknad i Jukkas.. Vi åkte dit, förväntansfulla och glada, plånkan laddad med pengar och ett otroligt köp-sug. Hur var det då, blev det fullträff? Öööh, nej!
Till att börja med så var marknaden inne i de olika små byggnaderna på hembygdsgården och det ledde till att det var så trångt så man tappade lusten redan när vi köade för att ens kunna kliva över tröskeln. Ja, man kunde bara gå en åt gången genom dörrposterna för det är så smalt. 
Det fanns lite mössor, busmonster som vanligt, några stickade prylar, "I love Jukkasjärvi"-t-shirts (😂), knovar och lite andra hantverk. Jättefina saker och mest fint var några renhornslampor en gammal kollega skapat.. Jag haringet emot försäljarna och deras grejer, jag älskar verkligen att titta och köpa olika hantverk. Men tyvärr så ville jag bara fäkta mig ut från dessa varma, trånga och jobba små stugorna. Jag var inte ensam om att känna mig besviken.

Varför har man inte marknaden utomhus till att börja med? Det hade varit så otroligt mycket mysigare. Sen undrar jag om det inte finns fler försäljare som vill delta? För om det är så att inga fler vill så är det inte mycket att göra åt saken men jag gissar nästan att man ansett att det inte finns plats åt fler försäljare eftersom att det finns så få lokaler. 

Nå, vi fick iaf ett bord inne på hembygdsgården så vi kunde fika. Kaffe fanns ej, problem med kaffebryggaren. Lussebullan var så torr så den smulade och började irritera i halsen. Men julmusten var jättegod, Apotekarnes, glasflaska! 
Sen var sällskapet perfekt och vi satt flera timmar och surrade, matade bejbisar och pratade. Det var jag, Emma, Frida, Linda, Sandra, Simon och Elisa och alla våra barn. 
Efter en liten stund var vi plötsligt ensamma i rummet i satt i.. Förstår inte varför 😂
Nä, jag må låta bitter men vi hade en toppendag!

Vi var också på loppisen i Folkets hus som skulle pågå mellan12 och 17. Vi kom väl dit strax efter 15 och ungefär hälften av allt var ihoppackat, trist!

Jaså, tycker du att jag är negativ? Okej, jag ska försöka låta lite positiv då!

Då kan jag prata om gårdagen som också var en fin dag. Johannes jobbar em så vi får äta frukost och mysa hela förmiddagarna, det gillar jag!


Julie har verkligen börjat gilla när Johannes sjunger och spelar för henne. Det förstår jag att hon gör för jag själv ÄLSKAR det. Jag hade aldrig kunnat vara ihop med någon som inte kan sjunga och spela gitarr. Fast jag hade ju aldrig velat vara ihop med någon annan än Johannes så det passar ju sig bra!


Jag och Kristina var till Anne på lite fika, himla mysigt! Julie sov hela påhälsningen så det var lugn och ro! 
Sen kom min vän Hanna hit på en kort luten visit, hon kom vid 16 och gick strax innan 00. Vi käkade och hade djupa samtal om livet. Jättemysigt!

Idag har det varit en jobbig kväll med lilla tösabiten. Hon har gråtit och varit extremt jobbig. Äh, det är väl nån ny fas igen.. Det är ju en ny fas varje vecka känns det som. Eller så håller hon på att få nån gadd kanske. Fast det borde man ju känna. Nå jag vet inte, nu sover hon sen 1,5 timme tillbaka och jag sitter och kollar igenom mina betyg, diplom, arbetsgivarontyg osv. Det gjorde mig så glad.

När jag sa upp mig från min tjänst i Stockholm så fick jag ett så fint omdöme av min chef. Vem vill inte snställa mig när man läser detta liksom?

Nu har jag precis ätit ett litet lätt kvällsmål; nudlar och ca 8 finncrisp så nu lär man drömma gott!
Imorgon börjar Johannes ledigvecka och det ska bli sååå härligt! Jag älskar verkligen när han är hemma!

Det var allt för idag, vi hörs inom kort igen!

 

Kommentera inlägget här :