Fredagsmys på ett nytt sätt

publicerat i Graviditeten;
Många saker är fortfarsnde nya och man får försöka hitta nya sätt att göra saker och ting på.

Idag är det ju fredag och fredagsmyset ser inte likadant ut som det gjorde innan vi fick vår nya familjemedlem, såklart!
Förut brukade vi laga en god middag och äta sent på kvällen. Men det funkar knte riktigt längre. Visst kan vi ju äta när pigan har somnat men då är det först vid 22-tiden. Så sent åt vi förut också men få åt vi sen frukost och sen lunch. 

Nu ser kvällarna ut som såhär; Kl 20,30 badar Julie och sen är hon trött och lite gnällig, då får hon äta i fåtöljen och efter 21 bär jag henne till hennes säng och hon somnar kring 21,30 och 22. Ibland får jag sitta ett bra tag inne hos henne innan hon somnar och det gör jag så gärna, jag tycker att det är viktigt att hon känner sig trygg. När vi började med denna nya kvällsrutin så satt jag vid hennes säng typ en timme innan hon somnade men nu räcker det oftast med typ 10 min. Så nog funkar det med rutiner för så här små bebbor! 👍
Men vi måste hjälpa henne att få in tutten i munnen några gånger efter att hon somnat..

Om typ tre veckor ska jag ju på fest så då ska Johannes natta henne. Han är cool-lugn inför det och funderar knte ens på det. Jag själv håller på planerar och tänker ut olika metoder för hur vi ska gå tillväga. Här om dagen sa jag till Johannes att det känns som att jag inte får någon respons på alla mina ideer. Han dvarade "Hmm, men jag förstår inte riktigt problemet.. Du ska på fest och jag ska vara med Julie. Jag är inställd på att det kanske blir en jobbig kväll men inte gör väl det nått.".. Jahaja. Jaja, jag får väl tagga ner lite då.

Men jag har ändå tänkt att han ska ta en nattning nu under helgen, med bad, matning och läggning.
Jag sa till honom att jag ska gå iväg då så får han vara själv. Han undrade ju såklart varför. Ja, varför det?
Jo men jag tänker att om jag är hemma så är det lätt hänt att det inte blir ett helhjärtat försök. Om hon grinar så är det lättast att jag ger tissen bara. Ja men det är ju bra om jag är hemms om det inte funkar då tycker Johannes.. Men jag tänker att då kommer jag hålla på lägga mig i och hålla på tala om hur vi brukar göra osv. Är jag inte hemma får han hitta sitt eget sätt. Ja men på det svarade han "Du är så.... Hm... Speciell". Haha, undra om han egentligen menade knäpp och nojjig.

Jag är inte orolig för Julies del, inte det minsta för jag är säker på att hon kommer att bli väl omhändertagen men jag är lite orolig för att det ska bli så jobbigt för Johannes. Tänk så skriker hon en hel kväll, det är ju jättejobbigt!!
Nå nå, det är ingen vits att fundera mer på det. Jag tror att vi ska testa imorgon. Då kan jag gå till Anne som har party! (Passande va?) 😜🍷🍹🍻

Annars så händer det inte så mycket i vårat liv. Jag träffar någon av mina kompisar nästan varje dag.. Det blir så tråkigt att bara sitta inne och Julie verkar också tycka att det blir ap-tråkigt!
Jag har promenerat nästan varje dag med vagnen, är så bra att Julie sover som bäst i vagnen för då blir det att jag tar mig ut. Jag har även börjat träna upp mina magmuskler med enkla övningar. Verkligen enkla. Typ "dra in magen, håll 4-6 sekunder", "dra in magen och balansera på ett ben 4-6 sek. Byt ben".. Men det är bog bra, mina magmudkler är delade ganska mycket så att börja med sit-ups skulle vara att förstöra magmusklerna förmodligen.
Nästa vecka tänkte jag gå på ett friskis & svettis-pass. Jag börjar nog med ett bas-pass och hoppas på att det inte är så mycket hoppande!
Nä nu måste jag börja bygga muskler. Jag har gått ner 25 kg nu så jag börjar bli ännu mer orolig att det inte ska stanna upp. Jag försöker verkligen att äta ordentligt. Frukost, lunch och middag. Men lunchen är så lätt att glömma av. Men att promenera och bränna fett är inte det jag mest behöver just nu, nu måste jag träna rumpa, lår, mage, ben och armar. Jäklar vilken muskelknutte jag ska bli! 💪👊👌

Nu ska vi se om jag har några bilder att avsluta med..

Julie i Fammos famn efter kvällsbadet i Vittangi.

Hon har också fått börja träna på att sitta i stolen. Hon har ju börjat äta lite så det hade varit bra om hon kunde sitta upp. Lite ostadigt än.
Alltså, skrattgropen! Så sött.

Julie fick en så fin present av Magda igår. En Luna-docka. Den är helt ofarlig, inget som kan lossna från den. Den är gjord av vantar och damasker typ och varje docka är unik. Julie älskade den!

Hon har även fått en till fantastisk present av Ann som är min kompis Idas storasyster. En dress till bilbarnstolen som har hål för bältet. Den var så fin och jag höll på börja gråta idag när vi tog på den. Pigan såg ut som en lite bakelse. Hon var sååååå söt! 😍
Hoff, gulliga ungen!

Nä nu är det dax att hoppa ner under täcket! Men nu har vi så mysigt här hemma. Har tänt alla ljus i vardagsrummet, första gången för denna höst/vinter. Jag älskar mörkret.

Hoppas ni får en fin helg alla smultron!
😘

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av mamman:

Julie har så bra med sina fina föräldrar, sen har hon ju oss övriga. Hon är otroligt glad av sig och så nyfiken på livet. Så hoppas vi kan gå till ferrumpsrken i morr kl 13, jag bjuder på nåt att äta där. God natt

Kommentera inlägget här :