Lugnet i skogen

publicerat i Graviditeten;
Det är helt otroligt så bra Jullan sover i Johannes stuga.
Dom senaste typ två veckorna har hon sovit hela nätterna utan att äta men då har hon inte sovit mer än typ 1-2 timmar på dan, hon har ju innan brassat på 3-3,5 timmar. Men nu i stugan somnar hon utan gråt på kvällen, sover hela natten plus sin lång-vila.
Idag satt vi och väntade på att hon skulle vakna så vi kunde åka hem men efter 3,5 timmar så fick jag sätta henne i bärselen där hon fortsatte sova en liten stund. Otroligt!


Men min kära vän Anne sa att hennes ungar alltid sovit bra i deras stuga. Det är nog lugnet och tystnaden. Jag och Johannes är lugna och det finns inte en bil på flera mils avstånd.. Helt helt tyst!
Man förstår inte hur tyst det kan bli. Fast det är helt tyst hemma och inga bilar som hörs så är det ju ändå alltid något ljud som ventilationer osv.. Men här är det bara lite själv-drag och det är inget man hör.

Men vi har då tagit det så lugnt igen, bara varit inne förutom när Julie har sovit ute i vagnen.. Kollat tv, ätit, eldat osv.

Idag när vi vaknade var det 4 minus och snö ute.. Brr. Det blev en kall båttur hem, iaf för mig och Johannes som hade blöta skor och alltför lite kläder.

I fredags var jag på "mamma-samtal" på BVC där vi pratade om hur jag mår nu och hur jag mått under första tiden. Jag som har så nära till gråt började ju såklart gråta.. Den här första tiden har ju inte varit lätt och jag har inte mått så bra. Det har såklart varit en stor omställning med våran nya familjemedlem och mitt psyke har väl inte hängt med. Men det ska jag berätta om sen. Jag ska få träffa en psykolog.. Det känns ju väldigt spännande, jag och Johannes har förut pratat om att alla borde gå till en psykolog, även fast man inte mår dåligt. Det är nog väldigt intressant att få lätta på "trycket" för någon som teoretiskt kan massor om hur människan fungerar! 

Sen fick Julie sitt första vaccin. Dom sticker ju en spruta i varje lår. Två sköterskor som sticker samtidigt. Hojja så hon skrek. Det var ett nytt grin som vi aldrig har hört förut. Det är nog så hon gråter när hon får ont. Hon fick även sin första tår där.. Det känns hemskare när hon gråter och det kommer tårar. Mer på allvar liksom. Lill-skruttan. Hon klarade sig från feber och hon var väl inte mer grinig än vanligt heller så det var skönt!

Jahaja, ska avsluta med några bilder!

Här är all packning vi hade med oss.. Alltid så mycket attbära när vi åker till stugan!

Väl inpackad i täcken i väntan på att stugan blev varm.

Dags för lång-vila i vagnen.


Vi hade en hund på besök. Den var där förra året också. Då försökte den anfalla Johannes, han fick klättra upp på stegen för att slippa undan ett hugg. Hundjävel. Nu vågade jag mig inte ut i skogen och plocka lingon, vi hörde den skälla långt långt innan den kom till stugan. Den rullade sig i våra gamla surströmmingar och pissade på trödet sen stack den. Tur.


Johannes har möblerat om i bastun. Flyttat kaminen och byggt nya lavar. Blev bättre och finare!Vi tog en bastu igår.. Är ju lite trist när vi måste basta var för sig men det är skönt med värme.. Åååh!

Här har pigan bäddat ner sig ordentligt! Hehe.

Med denna bild säger jag adjö för denna gång och även adjö till stugan för denna säsong. Vi ses till våren igen.Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av mamman:

Härliga höstbilder, ni kan ju åka dit när isen lägger sig. Brrr


Svar: Jo men det är sent efter vittangiälven, är så många forsar :)
Lisette Modig

Kommentera inlägget här :