Vår-sysslor

publicerat i Allmänt;
Hej och hå luden tå!
Nu var det längesen jag skrev igen, jag liksom hinner inte med bloggen längre. Jag borde kanske skriva kortare inlägg så tar det inte sån tid.
Egentligen har det inte hänt så mycket sen sist men alltid finns det ju något att skriva om... Speciellt när det kommer till det lilla barnet! 💕

Sist jag skrev hade jag nyss fyllt 30, så nu när man är en lite mer mogen kvinna så borde det väl märkas på mitt sätt att skriva? 

Våren har börjat här i Kiruna och vad det betyder vet vi väl alla.. Ena dagen varmt, strålande som och BB (bluebird). Man hinner precis börja titta på vilka sommarkläder man borde komma in i detta år, man hinner nästan lägga undan dunjackan och vinterskorna men precis när man stod med ena foten i förrådet så blev det snöstorm och kallt utta hälvätte igen... Samma som förra året, året innan det och åcen de resterande 28 åren jag har levt. Men nu i denna ålder så glömmer man så lätt.
Men vi har hunnit njuta några dagar av det soliga vädret.
Vi var på en liten skidtur med pigan i pulkan.
Vi hann även vara hos Sandra på deras bakgård och fika i solen.

Mammorna blir också glada av lite solsken! Vissa så glada så att mössan åker av till och med! ☺️


Coolingen som numer tycker om att sitta i vagnen. För hur kul är det att ligga och stirra upp i vagns-tyget när man kan kolla på naturen?


Vi var till gamla klassiska baksantis här om dagen när solen visade sig igen. Vi hade en himla trevlig dag tillsammans med Linda och Sixten!


Jaja, på med dunjackan igen och sätt igång med inomhusaktiviteter så som kompisträffar!


Och bad.. Julie älskar att bada! Hon dyker och simmar och har vågar nu mer plaska lite med händerna också.
Annars så busar vi på hemma.. Eller jag har ju jobbat också men jag har haft många lediga dagar sp det är toppen!

Hon är så himla rolig nu denna ungen. Det händer så mycket hela tiden. Nya ljud, nya miner, nya skratt osv. Hon härmar geten,härmar oss när vi skrattar,  gör grimager, plockar grejer ur lådor, öppnar och stänger skåp, pekar på lampan och klockan, snurrar på golvet och vägrar krypa! Men nu kan hon sitta på golvet och leka med sina grejer själv en längre stund, jätteroligt!
Sen har det ju hunnit vara påsk också. Vi var i Vivungi, som alltid! Johannes var där en natt och sen var det jag, Julie, mamma, morbror Janne, Magda, kusin Oscar och Moffa. En riktigt lugn och fridfull påsk med halvtaskigt väder. Men det kompenserade vi upp med god mat! 👍 
Jag har invigt min stuga också, jag sov där hela helgen. Johannes sov med mig en natt och sen sov jag själv där. Julie sov med mamma inne hos Moffa.
Det var första gångerna jag sov hela nätter på ett år, konstig känsla men väldigt skönt! ☺️😴

Pigan kom in och väckte oss på morgonen.. Man vill ju inte gå miste om den bästa stunden på dagen!


Jag rockade musik, lyssnade på podar, åt karra, eldade och målade stolar.

Min fina gungstol!


Vi var ute med skotern en dag, grillade, pimplade och hade det jäkligt bra. Inget jättebra väder men det var en kanonbra dag ändå och korven smakade gudomligt som vanligt, lite sot och senap så är det perfekt!
Lillan tyckte att det var helt ok att åka kälke. 


(Jag och moffa tog en selfie) 😂

Vi åt god mat också, lite enklsre påskmat men alldeles tillräckligt 👍


Magda gjorde då god påsktårta till efterrätt!

Pigan gillar också att äta såklart! 😂
Jag själv har börjat planera inför sommarens örtagård i Vivungi.
Jag kommer att göra odlingslådor till att börja med. Jag har inte planerat hur gården ska se ut med alla växter så jag gör inget permanent, det ska gå flytta på sen om jag ändrar mig. 
Jag har gjort egna papperskrukor som man sen kan gräva ner direkt i jorden, så förmultnar dem. 


Jag har tittat på olika köksträdgårdar, herregud, det finns så mycket fint!
Jag har ju typ ALLA möjligheter i världen då jag har ca två-tre fotbollsplaner gräs framför dörren! 👍

Nä nu får det vara nog för denna gång. 
Nu ska vi klä på oss och hoppa i bilen och åka till Sandra och Simons stuga, grilla korv och pimpla. Vädret ärvpå topp! 👍

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Lillan:

Kul att det äntligen kom ett inlägg!😃 Vilka fina bilder på pigan, eller det är ju hon som är fin, inte bara bilderna. Längtar efter att få se din stuga, den verkar vara skitmusig!😉

Kommentera inlägget här :