Julpynt och psalmer

publicerat i Graviditeten;
Hej mina smultronrosor!
Det var inte igår, hur mår ni som fortfarande kikar in här på bloggis?

Jag mår jättebra. Livet flyter på bra och livet blir dessutom roligare och härligare för varje dag, som det känns idag iaf, igår var jag ganska less på livet men det måste man få vara ibland. 
Jag var arg på Johannes för att jag inte hinner julpynta. Jo, jajjemenn, det är hans fel. Jag var också lite arg på honom för att jag inte hinner gå på gympa varje vecka, jo det var också hans fel... Idag fick jag mens. Det var nog förklaringen.

Idag har hela min lilla familj haft en förmiddag tillsammans. Jag och Julie har varit lediga och Johannes jobbar eftermiddag. Jättemysigt, det blir inte så många såna dagar nu för tiden. Vi får sällan tid ihop jag och Johannes, när han är ledig jobbar jag kväll och när han jobbar kväll är jag ledig för det mesta.

Innan man skaffar barn har väl dom flesta en tanke på hur man vill att det ska vara och vissa saker känns viktiga att göra till sina egna traditioner och så. Jag vill verkligen att julen ska vara en mysig tid, vi ska julpynta tillsammans, lyssna på julmusik och bara ha det jäkligt nice!

Idag tog vi tag i den saken. Jag sökte på "julvisor" på Spotify och så körde vi igång, jag och pigan.
Det var tragiska psalmer,  bla. "Hosianna Davids son" med enbart orgelspel, jag stod och strök julgatdinerna, Julie var trött och började grina typ 5 gånger på två strukna gardiner. En jättemysig tradition tycker jag! 
Men sen var hon nöjd en liten stund då hon fick plocka i jullådorna.. Det var visst jätteroligt, ta upp en glöggmugg, föra den till bordet, ta upp en flugsvamp, föra den till bordet, och så vidare. 

Vi tog paus och gick till Julies rum och drack kaffer och läste "bli glad med Goggo" istället, jag pyntade nu på kvällen när hon somnade!

Jag har börjat modernisera lite, jag har bytt ut mina röda klassiska stakar mot en vit med fårull. Jag har även hängt upp en vit stjärna istället för en röd. Häftigt!

Mycket har hänt sen sist. Det har till och med hänt saker där Julie inte är involverad.
Bland annat så har jag och Johannes (och flera andrs kamrater) varit på Hannas 30 års-fest. En fest med Gatsby-tema. Jag gillar inte teman på fest... Jag är ganska ointresserad av både kläder och smink och så får jag panik. Men lite bjöd jag till.. Jag hade en fjäder i kaluffsen. Det var en jätterolig fest och nästan alla hade anammat temat så det var jätteroligt. Vi hade lite för-ferre hemma hos oss. 
Brudarna befann sig mycket i hallen framför spegeln 😅

Herrarna satt parkerade i vardagsrummet.

Här har vi tre stiliga bästisar! 😀


Snygga födelsedagsbarnet

Jag och Emma


Jo, festen var på bowlingen så det blev svettiga strider efter middagen! Jätteroligt och jag tror att alla spelade. Jag var grym, andra bäst av sex personer. Samuel vann och jag vet inte vem som kom sist men säkert Kalle, han s starka gren var inte bowling direkt. Han ramlade två gånger och ena gången låg han som en skalbagge på rygg på en annan bana typ, undra hur han lyckades.


Malin var verkligen gin. Elegant och fantastisk!


Vi har även haft kick-off med jobbet. En jätterolig dag med både planering inför vintern och olika aktiviteter för att komma varann närmare. Vad kallas såna aktiviteter? Teambuilding-övningar? 
Jag hade dock inga bilder kvar från det. Kristina hade ordnat gympasal och bastu på Rymdhuset. Hon hade även knåpat ihop massa övningar och efter varje övning pratade vi igenom vad som hände, vad vi kan använda oss av i jobbet osv. Jätteroligt och nyttigt!
Vi gick sedan hem till Bettan där vi käkade, fnittrade, hade musik-tävling och Norsk kareoke, jättekul det också!
Här är hela gänget (utom den viktigaste-jag själv)

Min älskade moster och Hasse har varit upp också. Det blev en lång-helg i Vivungi med städning, skräpeldning, otroliga middagar och djupa samtal. En fantastisk helg. Det är alltid så roligt när vi samlas. Min morbror och Magda varockså  med och mamma, Johannes och Julie såklart!

Jag eldade upp hela min brädhög på baksidan av stugan. Det tig typ hela dagen och halva natten. Vi borde bara ha gjort en stor brasa på marken nu när jag tänker efter.Tre släplass senare så hade Moffa ett städat förråd igen!

Johannes la tak på mitt förråd så nu klarar det vintern också.


Julie tycker att det är roligt när det händer saker och hon sitter gärna i vagnen och tittar på.. En stund iaf!

Ja men hennes rum har fått sig en liten twist också. Jag har byggt ett tält bla.


Det läses en hel del böcker där inne. Precis som jag ville!

Hon har fått bord och stolar.. Där sitter hon ofta och leker och tittar på bilderna på sina favoriter!


Hon är verkligen på topp just nu. Glad och så utvecklas hon i en rasande fart. Hon pratar jättemycket och härmar typ ALLT man säger. Hon har börjat säga två ord i följd, ex "Hej pappa", "Min pappa", "pappa fin".. Det är pappa hon pratar mest om. Iaf med mig. Hon svara om man frågar henne saker och än så länge har hon inte börjat säga nej till allt. Om man frågar henne om hon är hungrig så säger hon ja och går till sin matstol. Hon säger "bajs" om hon har bajsat. Ser vi en apa på TV så går hon till sitt rum och hämtar sin bjukis-apa, hon härmar rörelser och ljud.. Ja, det är mycket som händer och det är så roligt. Och hon är så rolig, man får verkligen skratta åt henne! 😂

Hon är faktiskt lite mindre krävande nu. Hon är inte alla så mammig längre. Nu tycker hon att det är jätteviktigt att veta var pappa är, hon blir jätteglad när han kommer hem och hon kramar och pussar honom när han ska gå.. När hon vaknar på morgonen är det första hon säger "PAPPA", och är han inte hemma så säger hon mer frågande "pappa?" Och så säger hon "obba", att han är och jobbar alltså. 
Julie och Leia träffas ofta och dom börjar leka mer och mer tillsammans, det är så roligt att se dem tillsammans. Leia är ju 5 månader äldre och det märks på många sätt men dom har ändå utbyte av varandra och kan ha roligt tillsammans. Jag hoppas verkligen att dom kommer att hålla ihop genom livets alla prövningar!

Julie och kusin Moa har också jätteroligt ihop. Moa har precis fyllt tre år så där är det stor skillnad. Men Julie avgudar Moa och ser verkligen upp till henne. Hon pratar ofta om Moa. Om jag sagt att några kläder är från Moa så säger hon "Ooa" varje gång hon har på sig dem. Hon säger "heeeedå Ooa" flera dagar efter att dom träffats.Julie har fått en servis.. Hon ÄLSKAR den och satt och lekte med den typ två dagar. Sprang till den direkt när hon vaknade och sket i att gå sova i tid för att hon skulle servera kaffe 😂

Jag, Kristina och våran kollega Sussie tog med oss fem av våra boenden och for till Luleå i fredags. Det var FUB-dans, shopping och god middag. Vi bodde på stadshotellet och hade två riktigt roliga dagar.
Men det är också slitit att åka iväg så, det är många viljor som ska tillgodoses och många rutiner och måsten som ska fungera.  Det inteäffar oplanerade saker och planerna måste ändras. Men det är ett fantastiskt gäng som vi har på boendet. Det är verkligen världens bästa jobb! Det är så roligt, lärorikt, givande och helt fantastiskt! Plus att vi är en perfekt personalgrupp!! 💕

Jag hade så gärna visat er fler bilder än på mig själv men det får jag inte! Men jag hade så gärna berättat mer om vårat härliga jobb, gett er en inblick i hur livet på ett LSS-boende kan vara. Många vet inte, men så får det också förbli.

Igår satt Julie i sin pulka i hallen jättelänge. Hon ville verkligen ut och testa så det blev pulka till dagis. Det gillade hon!


Haha, hon ser lite stel ut! Det är så jobbigt med alla dessa kläder!

Nä, nu får det räcka.. Vem ids ens läsa allt detta? Inte konstigt att jag bloggar så sällan, det tar ju en hel evighet att göra ett inlägg!

Ha det så bra så länge, jag återkommer!