Höst i hemmet

publicerat i Graviditeten;
Hej hallå! Har ni saknat mig?

Inte hinner jag med bloggen.. Jag skrev ett sms till min kära vän Kim idag och jag skrev just att det är så hemskt att livet är så fullspäckat så att man inte ens hinner med ett telefonsamtar 😓
Men det är väl så nu en period, snart ger det kanske med sig! 

Julie har varit på dagis nu i två veckor. Första veckan var ju inskolning och förra veckan har hon varit själv där.

Första dagen var både jag och Johannes med. 
Julie hittade snabbt favoritleksakerna-bilar och garage. 
Resten av inskolningsveckan turades vi om att gå dit. Eller Johannes var en dag och jag tre. 

Julie är inte det minsta blyg, varken för fröknarna eller barnen. Hon tycker det är så roligt med alla större barn som gärna vill visa henne saker och leka med henne.
Jag lämnade henne första gången på fredagen till lunch så hon åt och vilade. Hon hade ju till och med somnat i frökens famn, det händer ju väldigt sällan att hon ens somnar i våran famn. 
Förra veckan har hon varit själv alla dagar och det har gått SÅ bra, hon har ätit bra och vilat inne på madrass tillsammans med de andra barnen.
Fröknarna sa att det har varit en riktig A-inskolning, allt har flytit på bra, så det känns väldigt skönt! Var lite orolig att hon inte skulle gilla att vara utan oss. Man är visst lite för självgod 😅

Jag är verkligen glad att vi fick plats här på denna förskola (som var vårat förstahandsval). Det är så fina, glada, trevliga och engagerade fröknar, egen kokerska, mysigt dagis, stor gård och allt känns perfekt, än så länge!
Det är ett stort steg att börja lämna sin lilla parvel till okända människor, herregud, dom vet ju ingenting om henne.. Men snart vet dom allt!

Eftersom både jag och Johannes jobbar skift så kommer Julie inte behöva ha så långa dagar på dagis, för det mesta 4 timmar per dag, men såklart, ibland blir det längre och ibland blir det ledigt!
Det händer ju också att det inte går ihop, att mamma eller Inger måste hämta henne och nu är dom med henne hela helgen för vi jobbar båda. 

Annars då, vad har hänt sen sist..

Vi har sagt Hejdå till Linda och Sixten 😢 Det var ett jobbigt avsked!
Dom flyttar vidare till Sundsvall nu. Vi har haft ett så himla roligt år tillsammans. Vi träffades ju när vi var gravida och sen har vi gått igenom det första året som mammor tillsammans, med allt vad det innebär; sömnlösa nätter, matvägran, mjölkstockningar, åskmolns-perioder. Men också solskensperider, häftiga utvecklingssprång, första skratten, första krypstegen och allt annat roligt och underbart som detta år har innefattat!

Sötisarna

Vi fick ju lite sommar också. Perfekt för oss som haft uteaktiviteter hela sommaren. 


Nu var det också dags att göra om taket i stugan.


Morbror och Johannes hjälptes åt så på två dagar var det klart!

Vi har haft så många getingbon i denna stuga.. Inga med levande getingar men nu hittade vi ett. Och när Johannes och Janne började jobba på taket så blev getingarna oroliga. Så getingbot var ett måste att få bort. Janne tog på sig munderingen och så tog han det!


Det ser lite knasigt ut när det är så långa plankor. Men vi ska göra en liten avdelning sen. Och så kommer det ju knutar, fönsterfoder och underspikning.

Julie är nöjd över att få vara ute så mycket.. Hon gillar det'
Nå men nu har vi haft en liten paus från stugan.. Och inredningslusten hemma har återvänt. 
Vi har köpt ny soffa. 
Den ser så liten ut på bild, men det är nog för att det är så tomt på väggen. Men tavlorna är påväg. 
Vi måste även köpa ett vardagsrumsbord. Men det får bli till nästa lön. Och en fåtölj ska vi också ha men det får bli till näst-nästa lön 😆

Jag gjorde ju en tavelvägg förut som jag aldrig blev riktigt nöjd med. Så nu har jag börjat göra om den väggen.. Det är inte klart än.

Sen haf det inte hänt så mycket mer i hemmet.
Johannes har jobbat sin första vecka. Han har varit sååå trött! 😂

Nä, nu ska jag jobba lite. Det är så lignt här på morgonen, men nu har gänget börjat vakna! ☺️

På återseende gott folk! 😘

Kommentera inlägget här :