Julen är förbi

publicerat i Graviditeten;
Hej gullesnuttisar!
Hur har eran jul varit? Min har varit fin.

Julaftonen spenderades hemma med närmaste familjen. Det blev stressigt innan allt var färdigt. Varför förbereda med dammsugning, dukning och föra ut sopor kvällen innan när man kan göra det mitt i allt kaos?

Vi hade iaf en mysig morgon i sängen, Julie sov till 10 och sen fick hon öppna en julklapp. Julklappen var från tant Kristina.

En söt liten pippi fågel som kvittrar.


Kvällen innan öppnade jag julklappen vi fått av Anne. Jag trodde först att Johannes fått från jobbet och var som så förundrad över hur hsn kunde hålla sig från att öpnna den. Sen såg jag ju att det hängde ett kort på och att det var från Anne så då slet jag upp det! 😂
Påhittiga Anne. Det var en korg med grejer till oss alla. Godis, ljus, kökshandduk, smoothie, skedar och nappväska till Julie. Så himla fint och jag blev så glad!

Termosen fick Johannes från firman.När gästerna kom sprang jag utan bh och med pyamasbyxor på ännu. Suck!
Julie sov som en kratta under dagen så hon behövde 100% uppmärksamhet hela eftermiddagen och kvällen. Men det gick bra, det fanns ju många famnar att hoppa emellan.

Vi var 10 st hos os. Jag, Johannes, mamma, pappa, moffa och min morbror med familj och Johannes pappa. (Och Julie såklart!)
Vi hade knyt-julbord så alla ansvarade över något. Jag och Johannes fixade sill och lax. Mycket smidigt och det blev inte så överdrivet med mat så det var perfekt!
Jag har aldrig brukat satsa destomer på att duka fint men efter att Kristina dukade till Annes firande så insåg jag vilken skillnad det gör.

Så här blev min dukning, jag är riktigt nöjd. Är dock lite tråkigt att vi inte hade likadant porslin till alla.. Men det är ju sällan man är så många som äter.

Detta gjorde jag ju kvällen innan faktiskt. Vek servetter (och drack vin, 1 glas).


Vi började ju julaftonen med att koka gröt och bjöd Johannes lillebror Filip på jullunch. Gröt och laxmacka. Mycket gott! Julie fick äta apelsin från denna fantastiska uppfinning. Det är en plastbehållare som man lägger i ex apelsin och så är det små hål så att hon kan tugga och suga i sig saften utan att få massa bitar. Hon hajjade grejen direkt!

Julie passar på att mysa hos Moffan innan det är vilodags.

.. Ja, och hos mommon förståss.


Redo för att vila i vagnen. Sötgullan.

Mamman är redo för julfirande... Eller nej, en dusch först kanske? Kanske rulla in pattarna i något också? Uuuuuuäk!

Julie fick en Julklapp av Janne och Magda. Den var påslagen i paketet och lät redan innsn hon öppnat den. Hon var helt extas! 😂

(Moffa vilar lite)

Sååå roligt. Men hon ville ju käka upp den direkt och det var inte så lätt så hon blev ganska snabbt förbannad! 😂

En del av sällskapet har satt sig till bords!
Mmmmm, mums!


Julie myser hos Emilia.

Av Johannes Pappa, Gun och deras familj fick Julie en sparklåda. Jag längtar tills vi ska börja sparka. Hon får bli lite äldre så hon kan sitta lite stadigare. 
Här är min fina toppenmorfar!


Och min fina toppenkille!


Lilla familjen ❤️
Tre generationer ❤️
Ja, ni kanske ser att det är lite olika kvalla på bilderna? Pappa hade med sin kamera så han har fotat dom bättre bilderna. Vilken skillnad det är alltså. Jag måste verkligen lära mig att fota med min systemkamera, det blir sååååå mycket finare bilder, helt annat ljus och djup och för att inte tala om skärpan! 
Iofs så har ju pappa många års erfarenhet och så har han ju en väldigt exklusiv kamera men nog duger det med min om man jämför med mobilen. Men då är ju ftågan, vad var nu ISO, bländare och.... Ja vad hetterenuatt.

Pappa har ju en blixt som man kan rikta vilket är toppen för då riktar man den inte direkt mot det man fotar och då blir det ett mer naturligt ljus.
Jag skulle vilja köps en ny kamera, jag gillar inte min, den är svår.. Men jag köper en när jag vinner på triss!

Annars var det en fin julafton. Julie fick lagomt med julklappar. Av mamma och pappafick hon fn bobbycar, jätteroligt men den får också ligga och mogna lite, hon fick en annan leksak också som hon gillade direkt!
Av moffa fick hon pengar, jättebra det också. 
Av Johannes mamma fick hon en bok och vantar. Av Johannes moster fick hon en overall i sånt ulligt material, jättebra för snart har hon vuxit ur sin fleece. Och i åkpåsen behöver hon ingen jättetjock vknd och vattentät overall. Av Johannes syster fick hon träklossar som man ska passa in och trycka ner i en låda.
Har jag glömt något nu månne? Hoppas inte. 

Jag själv fick pengar av mamma och pappa och av Kristina fick jag ett trädgårdsset till stugan, spade, sekatör och en liten kratta. Perfekt!
Kristina tyckte att jag är en snåljåp när jag inte köpt julklappar. Kanske måste jag köpa något fint åt henne. Jag köper något på mellandagsrean i Stockholm när jag åker så blir hon väl nöjd! 😜

Jaja, vad har mer hänt sen sist? Julie äter numera mat varje dag, vi har ersatt ett mål med mat, det går toppen och hon gillar mat!
Här äter hon Krä.. Eller nej, jag menar min hemmalagade köttfärssås. Utan salt. Det är ju omöjligt att smaka av hennes mat, det är ju i princip omöjligt att äta mat utan salt!

Den där Pappan är som kul att ha att göra med. Och konstig. Konstiga lekar.Provar julfrisyren.. Hon verkar inte tycka att det är snyggt! Konstigt. En guld-tofs.
Jag ska senförklara till henne att jag under min uppväxt, när jag hatade mitt röd-guldiga hår, alltid fick höra av en väns mamma- Henryka: "Ååååh Lisette, ditt hår är vackert, du har som goold i håret". Jo jagvet och jag hatar det!På annandagen hoppade vi in i bilen och flydde från snön som vräkte ner i Kiruna. Det kom typ 4 dm snö på en dag.
Vi åkte till Vittangi och här var det kallt och vackert!
Här tar vi det väldigt piano. Igår var vi till Johan och Niddi och idag har vi varit och hälsat på hos Sandra och familjen Mukka-Holma. Sen har vi bara varit inne och ätit och tittat på tv. Jag och Johannes fick äran att laga fisksoppa idag. Åh, Johannes är fantastisk när det kommer tillmatlagning, det blev så jäääävla gott!! Jag åt tre portioner!


Julies favoritleksak just nu- en sluckepitt som vi fick av Inger!


För att inte glömma snusdosan, den är riktigt rolig!

Nä gott folk, nu är det dax att sova. Är så fasligt trött!
Hoppas att ni alla mina tusentals läsare mår bra och att julen har varit precis så som ni velat ha den. Ensam eller i sällskap, med julmat eller hämtmat, kött eller vegan, med eller utan snö, motionerat mycket eller har du "äta-allt-du-vill-dagar"? Det har jag, varje dag.

Så, godnatt! 😘