Nog är det fint på ranchen...

publicerat i Graviditeten;
... Som min moffa säger! Han kallar sitt paradis Vivungi för ranchen.
 
Jag och Johannes har varit dit idag och tittat till stugan och så har vi planterat vinbärsbuskar. Det blev 4 buskar svarta vinbär och 1 buske röda. Jag tror inte att det blir att göra desto mer med dom röda, men man vet ju aldrig!
 
Sen har jag fått massa rabarberplantor, fick flera av Christians pappa igår när vi var i Poultikasvaara och så har vi varit och grävt upp några hos min svägerskas far. Oj oj oj så mycket gottis det blir sen till nästa sommar!
 

Visst är jag fin? Riktigt snukkt klädd. Nu för tiden spelar inte färg och form någon roll på kläderna, det viktiga är ju att jag får på mig kläderna! Haha
 

Här har vi moffas hus och min stuga. Nog kommer jag att få det bra här på ängen när det är klart!
Jag planterade buskarna bakomstugan, jag vill inte ha några buskar så nöra stugan, blir så mycke insekter.
 
Ja men vad har hänt mer sen sist? 
 
Jag har varit och fikat med mina fina vänner Anne och Kristina!
Nu är dom i Kristinas stuga i Sören och firar Kristina som fyllt 40 år. Usch, det är tråkigt att jag inte har möjlighet att vara med. Men jag vågar inte börja åka nånstans med magen nu. Och så är det inte så roligt när jag inte kan dricka sommardrink. Nä, jag väntar på Annes 40 års-fest! Och nästa år min 30 års-fest. Herranjesus så roligt!
 
Jag har även varit och fikat och ätit med Emma och Malin, såklart, vi måste ju äta och fika på stan flera gånger i veckan, mycket viktigt! Malin har nu skrivit på kontraktet på lokalen som hon ska ha sitt skomakeri i! Det etyder att hon kan komma igång nu! Det har hon också gjort, hon målar och fixar!
Malin är så duktig och kreativ, hennes skomakeri kommer att bli fantastiskt fint!
Ni kan följa hennes uppstart och även titta på skor som Malin designat och tillverkat! Ni kan även fåse lagningar och annat fix som hon är grym på!!
Kolla in här: http://malinholmlunds.blogg.se
 

Johannes har så fullt upp här i byn, han skruvar i motorer, gör propellerskydd, städar garaget och felsöker i Saaben. Själv vilar jag ioch tar det lite mer lugnt!
 
Haha, Johannes blir fnittrig varje gång han ser mig, han säger att jag ser så trollsk ut.. Om man nu kunde säga det funderade han på.

 
Igår var vi i Poultikasvaara på Ruths trädgård och handlade. Jag älskar att vara där och hade nog kunnat handla hur mycket som helst!
 
Efter det åkte vi till Hanna och Christian och fikade. Christian har stuga där. Jättefint, precis vid vattnet.
Grabbarna snackar säkert om båtmotorer...
 


Haha Johannes är en kort man i jämförelse med Hanna och Christian!
 
Ååååh lilla Bella, hon är underbar!
 
Odag har Moavarit här och hälsat på.. Hon älskar sin gammelmommo som alltid ställer upp på lite lek! :)
 
Få se nu då.. Vädret verkar vända, skönt, det är så jobbigt för mig när det är så varmt.. Tog en ganska cool bild i förrgår när åskanverkade vara på ingång.

Nä nu måste vi åka på OK, dom stänger kl 20! 
 
Ha en fin lördag alla helgfirare!
Taggar: Gravid vecka 40, Magbilder vecka 40, Plantera, Plantera vinbärsbuskar, Rabarber, Vinbärsbuskar, Vittangi, Vivungi;

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av mamman:

Ja ni verkar hinna hur mycket som helst, jtteroligt att ni satt buskar och rabarber, nästa år får ni säkert skörda, men vi får ju plocka morfars vinbärsbuskar i år,

2:a kommentar, skriven , av Malin:

Oj, jag håller med din mamma! Ni är verkligen aktiva!! Så mysigt med en massa planteringar, då blire en massa smaskens sen! Och du är så himla söt med din mage och dina crocs, haha, trollsk! Och jag känner mig hedrad av dina ord, tack kära du!! Du är helt inne på dinosaurier nu, dinosar och fanta ;)

Svar: Jag hoppas att det skyndar på lite när man är aktiv! ;)

Ååååh fanta, gott! Och ja, dinosar är det senaste. Mamma verkar inte ens ha märkt att det var dinosar på bilderna, hon skrev bara att jag har så fina vänner! Haha
Lisette Modig

3:e kommentar, skriven , av Lillan:

Nu började jag ju längta efter att åka och fixa i din stuga! Tänkte först att vi kanske kan åka dit på lördag, så kom jag på att du ska ju föda barn... Så himla fin mage du har!

Svar: Jaaa. Vi kan vänta till lördag om två veckor, då har nog bejbisen kommit! FÖRHOPPNINGSVIS!!
Det måste målas nu, hojj, jag börjar bli stressad!
Lisette Modig

4:e kommentar, skriven , av mamman:

Du har så fina vänner och håller med om att du har så fin mage, men synd att bejjan verkar trivas allt för bra där inne, tycker det är konstigt att den inte är mer nyfiken på hur "mommo" ser ut. 😍

Svar: Haha precis! 🙌
Lisette Modig

Kommentera inlägget här :