Sushi, Empes och annat trams

publicerat i Graviditeten;
Godkväll gulletussar!

Fy vilken hemsk dag jag har haft idag! Min näsa har varit HELT igentäppt! Det har varit fruktansvärt, jag fick verkligen ingen luft genom näsan! Man fattar inte hur jobbigt det är förän man testat! Fyll näsan med vätska och håll för näsan helt, försök prata, svälja och andas!

Usch, sen började jag såklart grinaflera gånger och då blev det ju, om möjligt, ännu värre! Jag tog en långdusch, tänkte att ånga kanske är bra, men nej!
Jag gick ut på promenad, men jag har ju lite problem att gå så jag gick ett varv runt kvarteret sen åkte jag ut med bilen med fönstret öppet och sen gick jag runt kvarteret igen. Haha, psykfall!
Det hjälpte lite medans jag var ute men täppte igen när jag kom in!

Klockan var väl typ 15 när det började släppa, 6 timmar efter att jag vaknade! Fyfan!

Sen hämtade vi sushi från Kirunas nya sushi-hak! Det var gott och jag hoppas verkligen att alla Kiruna-bor som tycker om sushin och som klagat på att det inte finns, äter där så att vi kan få behålla detta!!
Jag hatar crabsticks, så jäkla vidrigt, äckliga slamprodukter som är ihoppressade! Men annars var det gött!

Lite märkligt med tillagad lax i rullarna men varje ställe vill väl ha sin egen grej liksom! :)

Sen har vi monterat isär vårat köksbord och kört det till vårat garage, nu ska det få sig en omgång kärlek!
Vi har även hunnit vara till byn och hämtat några båtmotorer, min kille tycker ju om båtmotorer så nu ska han ägna ledigveckan till att skruva ;)

Jaha, middagen fick Empes laga och jag blev så äcklad på något vis!
Det känns ibland som att Empes glömmer bort att det är någon som ska äta maten, dom vill bara få det dnabbt överstökat så att dom får in pengarna!
Till att börja med så hade dom glömt att salta min kletiga hampis och så glömde dom att skicka med min räksallad!
Det händer ungefär i 70% av fallen att dom glömmer skicka med det tillbehör man köpt. Konstigt!! Jag har en kompis som klagat på detta hos Empes-personalen och fick till svar att dom bara är mänskliga! Men kanske borde dem hitta ett knep för att komma ihåg, det förstörde ju min måltid!!

Det finns många typer av jobb. Svåra, lätta, tunga, psykiskt påfrestande osv. Jag kan tycka att om man jobbar på ett hampis-hak så har man två uppgifter; att vara trevlig mot kunderna och att servera det kunderna beställer och betalar för. Hur kan man misslyckas så ofta?

Jaaaaaaaja, vad säger ni då gott folk, har ni haft en fin dag?

Idag fyller min älskade mamma år, grattis!!
Fick just ett mms av henne, hon firar sin födelsedag på en italiensk resturang i Göteborg tillsammans med moffa och moster!
Jag hade så gärna varit med!!!

Igår har jag äntligen ramat in och hängt upp mina bilder som jag haft liggandes så länge, jag blev så nöjd!Måste bara fixa till skänken lite. Benen råkade gå av när jag skulle flytta på den lite. Herrejävlar så rädd jag blev!

Jag satte ljusslingan i hörnet vid bebbos säng! Det är liiiiite plottrigt där, måste fixa det!


Igår var det ju val, om ni missat det! (Hoppas att ni tagit erat ansvar och röstat).
Jag jämförde Kirunas resultat med en väldigt rik kommun-Danderyd! 
Herregud vilken skillnad, Danderyd är verkligen blått och jag är stolt att Kiruna är så rött! :)

Men såklart inte lika nöjd över att över 10% röstade på SD. Jag är inte alls stolt över det, tänk, 10%, det är 10% för mycket. Synd även att vänsterpartiet backade men bra att FI ökade! Också bra att Moderaterna backade och synd att KD ökade! Lite så tänker jag!

Vad tycker ni? Dela med er vettja! 😄

Puss och godnatt


Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Lillan:

Alltså, nu är det ju så att jag har jobbat med att packa påsarna på empes och det är inte så jäkla lätt att komma ihåg allt som ska vara med! Nu för tiden när vi köper snabbmat så kollar jag alltid i påsarna om jag fått med allt jag beställt, för jag vet hur lätt det är för dom att glömma. Ett litet tips! Fast du kanske hellre vill sura...

Svar: Jo nog brukar jag kolla, men det är inte alltid jag som hämtar maten!
Det är inte ett så svårt uppdrag. Skriv på en lapp,lägg i maten, titta på lappen så att allt är med -check- leverera och ta betalt! Om man oftare glömmer än att komma ihåg måste man kanske hitta ett annat system!
Lisette Modig

2:a kommentar, skriven , av Anonym:

Ja, va fint fet blir runt bejjans säng, trist att du är så täppt i näsan, du måste nog sluta med din näsdroppar, dina slemhinnor har torkat ut, och till slut hjälper det inte. När ska ni slipa bordet ? Nu ska jag sova. Natt natt

3:e kommentar, skriven , av Maria:

Jo det här med empes, alla andra hampisställen klarar ju av att packa med allt så varför skulle det vara svårare för empes?

Svar: Jaaa ellerhur!! Och att det alltid varit sånt problem!
Lisette Modig

4:e kommentar, skriven , av Lillan:

Men empes har inte samma kassasystem som dom andra, inte på den tiden jag jobbade iallafall. Man kunde inte kolla på kvittot vad som skulle med. Jag har saknat dressingar från andra ställen också, men jag håller med, empes är värst, allt blir ju förstört om man inte får det man tänkt sig!

Svar: Men på något sätt så skriver man väl upp vad kunden vill ha! Om inte så är det nog dax för det nu!

Eller så är det bara ett sätt att tjäna lite extra pengar.. En räksallad kostar väl 15 spänn kan jag tro!
Lisette Modig

Kommentera inlägget här :