Julie är 5 månader

publicerat i Graviditeten;
Idag har Julie blivit 5 månader. Om ca 2 timmar är hon EXAKT 5 månader.
Tänk att hon funnits i våra liv så länge.. Lilla söta pigan!
Mina känslor för detta lilla underverk blir starkare och starkare för var dag.

De första två månaderna när koliken härjade och mitt psyke inte riktigt hängde med på den stora omställningen så brottades jag även med att jag inte riktigt kunde känna det som alla sagt att man kommer att känna när man äntligen får hålla i sitt barn första gången. Jag kunde inte känna den totala lyckan och den totala kärleken. Det var jättejobbigt att inte känna det. Det var hemskt. Jag hade ju såklart förväntat mig och sett fram emot att känna en kärlek jag aldrig tidigare gjort. 

Nu har jag bearbetat den hemska förlossningen och jag har anpassat mig till det nya livet med Julie i centrum och nu känner jag en enorm kärlek till denna bestämda, envisa och underbara tösen.
Livet tillsammans med henne och Johannes är spännande och roligt. Jag själv växer som mamma varje dag. Speciellt när vi klarar av saker som jag oroat mig för. Jag ser också att Julie känner trygghet både med mig och Johannes och i vårat hem. 

Jag kan nu på ett helt annat sätt tyda Julies signaler. Är hon ledsen så brukar jag kunna lista ut varför. Jag vet att jag kan avleda henne om hon är ledsen. Hon tycker om när vi sjunger för henne. Hon älskar "bä bä vita lamm", "imse vimse spindel" och "i ett hus i skogens slut". Hon tycker om när vi blåser på hennes mage, hon tycker om att få känns på mitt hår. 

Senaste veckorna har hon utvecklats mycket. Nu vill hon mest bara stå upp, vare sig vi badar eller kollar tv. Hennes tålamod med sina leksaker har blivit bättre och hon tittar, vänder, vrider och för leksakerna till munnen. Hon tittar och lyssnar intresserat när vi visar henne "babblarna" på youtube. Hon tycker det är fantastiskt att ligga och smaka på sina fötter.
Hon reagerar om någon kommer in och vänder blicket ditåt var ljudet kommer ifrån. Det är roligt när man ser alla framsteg och det är så härligt att se att hon följer utvecklingen som hon "ska".

Idag har vi varit på babysim första gången. Babysimet börjar mitt i Julies lång-vila så hon var inte helt utvilad men det gick ändå bra.
Vi badar varje kväll här hemma i badkaret så hon är van vid vatten men det är ju såklart en helt ny upplevelse att vara på badhuset. Hon grät lite när hon var tvungen att prova på de olika ställningarna som att ligga på rygg och mage, hon vill ju helst bara stå upp. Menhon lär sig snart!

Innan badet var vi hemma hos Linda och Sixten där det bjöds på kycklingpaj. Jag är så glad att vi har träffat dessa mammor och barn. Det är alltid så roligt när vi träffas och det är så roligt att se alla barnen utvecklas. Vi har ju börja träffas när vi var gravida så våra barn var ju bara några veckor när dom träffades. 

Här är första bilden vi tagit på dem. Det är inte första träffen.Här är några bilder från badis


Julie och Sixten tå-flirtas 😍

Igår hade pigan på sig sin nya klänning som hon köpt i Göteborg.


Här sitter hon medvärldens finaste pappaLite inbäddad

Nä nu ska vi laga mat. Det blir ryggbiff, bea, sallad och strips 👍
Vi var på Karlgrens slakteri i förrgår och köpte ryggbiff. Johannes har tagit ledigt idag och imorgon. Lyxigt!

Hejavejs så länge! 👋

Kommentera inlägget här :