Om jag ska blogga om barnet?

publicerat i Graviditeten;
Nu är vi hemma igen efter två nätter i lugna, sköna mysiga skogen och stugan!
Tänk förra hösten ochallahöstar innan denna, vi var alltid i stugan när vi var lediga. Johannes tar ju alltid 4 veckor semester på hösten då han är i stugan. Denna höst blir det annat, nu är det inte samma sak att åka, Julie kräver ju sitt!

Men det har faktiskt gått bra, Julie har sovit sin lång-vila ute i vagnen, men sen har vi varit inne. Det blir ganska mycket svidare på eftermiddagarna och kvällen så vi har undvikit dem. 
Men det blir också lite långtråkigt att husera på 15 m2 från kl 15 ända till natten.. Johannes har haft mycket att göra så han har varit ute.
Igår värmde vi bastun, det var såååå skönt, men vi fick turas om, vet inte om Jullan gillar att basta, kanske sen när hon kan sitta själv och kan sitta i en badbalja. 


Fina fina bastun!

Igår åt vi surströmming. Herregud vilken doft det blir i stugan, väldigt frän och ihärdig. Hehe men barnet somnade gott.
Det är så märkligt med hennes sömn. Igår och i förrgårvar det bara att lägga henne i nästet i kökssoffan (hon sovdär i stugan) hon somnade själv utan problem. Även när vi var i Vivungi så somnade hon själv, låg och pratade och jollrade sig till sömns. Här hemma somnar hon aldrig så, härliggerhon och smågrinar och tjorvar typ en halvtimme innan hon somnar. 
Men jag kom på vad det kan vara, i stugan så är vi nära henne hela tiden, hon hör oss. Samma i Vivungi, där la vi oss samtidigt. Här hemma är hon själv i sovrummet, undra om det kan vara så att hon känner sig ensam. Men vi kan ju inte lägga oss samtidigt som henne alltid.


Hojja den här sömnen.. Alltid är det nått som är fel. Man blir så matt.
Men när hon väl har somnat så sover hon ju helt perfekt! Flera nätter denna vecka har hon sovit 9 timmar i streck utan att äta. Jag klagar inte på det men det känns tråkigt att hon ska gråta sig till sömns. Jahaja, nog om det då!

Här ligger hon och vilar idag, hon sov nästanfyra timmar på dan, måste vara skogsluften och bruset från forsen nedanför stugan som gör det. Jag själv blir ju väldigt lugn och harmonisk där!


Sen har hon tränat nacken, hon börjar bli så duktig! Fick tips av Linda i våran mamma-grupp att använda nästet, funkar jättebra!


Vi har kollat tv och slappat en del också! Har ni sett detta förut? 😜


Jag har huggit så mycket ved också. Jag harså bra tålamod, jag kan stå i timmar och bara hugga, hugga och hugga! Jag fyllde hela bodan!

Johannes har städatupp på gården.. Eldat skräp ochspikrensatallabrädor från gamlastugan!


Jag har ävennatur-fotograferat! Hehe

Här är nedanför stugan. Det är så fint!
Här har jag fotat mins rabarber. Vill ni ha lite tips på odling så prata med mig!
Här har jag odlat svamp, treklöver och ogräs. Jag la bara dit rabarberplantor för att liksom, jag ville inte ha några rabarber utan min önskan var just.. Svampar och ogräs!

Idag när barnet vaknade så begav vi oss hemåt. Det var en fantastisk dag, solen sken och det var så där lagomt kallt/varmt. Julie verkar gilla att åka båt, hon var då så nöjd även idag och hon somnade gott efter en stund.

Jag minns när jag åkte båt med mormor och morfar. Vi åkte ofta på sommaren till passma-stugan, jag somnade alltid i mormors famn, det kluckande ljudet i botten av båten, jag älskar verkligen att åka båt!Haha, den här flytvästen alltså, den är såå klumpig!

Vi har ju en liten promenad från båten till stugan, tar väl typ 10 min att gå så jag bar Julie i bärselen och hon verkade gilla det, så länge jag rörde på mig. Men så är hon ju alltid, ska hon vara i famnen så kan man inte sitta still inte!

Ska bli roligt när man kan bära henne framåt, men hon måste bli lite stadigare i nacken först! Sen är hon kanske lite för kort än också.
Johannes tog en selfie också.. Hojj hojj!

Jag brukar tänka på att jag ska skriva om och fota annat än barnet, men hon är ju med hela tiden.. Det händer ju inte så mycket i mitt liv som hon inte är med på.. Så ni får stå ut. Eller läsa någon annan blogg, fast nu fick ni ju lite härliga natur-bilder samt odlingstips så var nöjda!!

Nu ska jag tvätta bort skogs-kropps-lukten, idag har jag svettats mycket då jag varit och traskat i lingonriset flera timmar med både huv-tröja, jacka och mössa (?).. Sen efter all vedhuggning också. Ja, ni kan ju föreställa er! 😴😲

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av mamman:

Fantastiskt roligt att få ta del av erat familjeliv. Ni har verkligen att göra 😃. Som du skriver själv så sover Julie mycket bra, hon bökar lite på kvällen, men det är ju inget, tänk dom stackars föräldrar som måste vanka nätterna med de små liven.
vilka fina bilder man 👍👌

Kommentera inlägget här :