Uppdatering utan rubrik

publicerat i Graviditeten;
Hej på er alla sommar-glada människor! Eller höst-glada kanske? Här i Kiruna har det ju varit höst sen i maj! Okej, jag älskar hösten och tycker att det är bästa årstiden, men den är ju bäst efter att det har varit sommar, inte efter att det har varit vår. Men det är väl bara att acceptera, i Kiruna är vi är ju sällan bortskämda med fina somrar. Det räckte med förra årets HETA sommar för att man skulle glömma bort hur somrarna brukar vara här. 

Annars flyter livet på och jag har börjat jobba. Det har gått bra för Johannes att vara hemma med Julie trots att hon blev så EXTREMT ENORMT mammig efter sin tredagarsfeber. Men så länge jag inte är hemma så går det bra, det är när jag är hemma hon gnäller och tjorvar.

Sista helgen på min semester åkte jag och Anne till Kristina i Sören på en myshelg. Vi hade verkligen mysigt, vi åt god mat, mycket snask, drack goda drinkar, badade badtunna, spelade trekant, fnittrade och spelade Skip-ho.. Skip-bo.. Skip-boh.. Skip-buu,  Ja, hur det nu hette! 

Fasiken så mysigt det var med badtunna.. Vi satt där till 01,30, vet inte hur många timmar men kanske tre timmar eller något sånt.


Visst var det ni som gillade bilder på mat? Ja, jag förstod det men detta var en så fantastisk måltid! Vi grillade! När vi brukar grilla så brukar det ofta bli ganska misslyckat.. Men inte denna gång, nu blev det perfekt!!


Denna lilla sommarstuga är så himla mysig.. 

Sen vinkade vi av Kristina som blev kvar i stugan och skulle ha mys-vecka med gubben .

Vi har haft båtpremiär för denna sommar. Julie var väldigt skeptisk till en början och jävligt arg på flytvästen. 

Men sen somnade hon!


Vi var ett gäng som åkte på auktion till Masugnsbyn, det var en spännande upplevelse och pengarna flödade. Inte för oss men herregud vad folk handlade!
7 timmar satt vi och tittade på spenderade människor som köpte skolplanscher, torso, kartor, hyvelbänkar meeeeeeeeed mera! Solen gassade på bra ich vi hade riktigt roligt!

Min odling har gått bra och rädisorna har vuxit på bra.. Men jag tycker inte så mycket om dessa små jordiga knölar så nu har dem väl ruttnat i jorden. Likaså salladen som råkade svämma över. Nä, nästa år måste jag planera lite bättre!

Vi har varit till badstranden i Vivungi, den är så fin.. Den börjar bli lite igenvuxen men fin ändå! Julie fick doppa tårna och tyckte att det var fantastiskt!
Sommar i Vivungi-mössa och fleecetröja!
Och sand är så himla kul!


Vi har varit på badstranden i Vittangi också.. Där har det tyvärr pckså vuxit igen väldigt mycket sen jag var där sist! 
Julie och Moa leker så bra.. Julie ser upp till Moa och tycker att hon är så rolig!


I Vivungi har det uppkommit en stomme till förrådet också.. Men sen tog pengarna slut.

Det ska bli utedass och förråt i ett liksom!

Stugan är nu målad och panelen bytt på alla väggar förutom farstukvisten.
Ni ska få se bättre bilder sen när det är klart.. Det blir så hinla fint!

Det har blivit några jam-stunder för Julie och pappan, mysigt tycker jag!

Hon gillar att riva av ett riff på trummorna också! Det blir förhoppningsvis en musiktjej av denna lilla parvel!


Dom har kul ihop dom här två ...Sen har det väl inte hänt så mycket egentligen.. Vi har varit i järnvägsparken några vändor. Den där mommon härjar på med pugan nu när hon har semester. Vi hade en så mysig dag med mommo och moffa.. Järnvägsparken och sen klappade vi fåren. Julie tycker att det är så kul!
Förra helgen var lämnade vi Julie med fammo och så for vi ut och kvällsfiskade.. Så himla mysigt! Det är två pr sedan jag har fiskat. Det har liksom inte blivit sen pigan föddes.


Det var en väldigt fin kväll och vi fick många fiskar.


Vi tog upp några som Johannes byxade och så panerade vi dem och åt med pottis och remouladsås, så förbaskat gott!

Vi hann även åka en vända till Johannes stuga.. Det kändes då tråkigt att åka därifrån utan att ha hunnit vara där. Saknar att vara där i Airi. Det är så fint där. Men till hösten ska vi nog försöka vara där en del hoppas jag!


Vi har hunnit vara med Julie till blåbärsskogen också.. Hon tyckte att det var gott trots att dom är lite sura än så länge. 

Nä, nu ska jag sova.. Både jag och Julie är superförkylda! 😷

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Moffan:

Riktigt snygga bilder, men det är man ju mera bortskämd med numera.

Grillning är inte lätt, nog har man dubbelt så många fiaskon, som lyckade genom åren.

//P

2:a kommentar, skriven , av Lillan:

Så du hade bloggat, vilken överraskning!😃

Vilken mysig helg vi hade i stugan, så lugn och skön, nu längtar jag till nästa! När blir det?😋 Det är så skönt att bara få vara sig själv för en stund, inte mamma, inte fru, inte snygg... Ser på bilderna att jag måste börja piffa till mig lite mer där i stugan, ser ut som jag bott i skogen hela livet! Stackars gubben som måste titta på rishögen hela sommaren, själv slipper jag ju, vi har ju knappt nån spegel där...👹

Du verkar ha haft en fin sommar, fina bilder iallafall.😉 Jag har inte heller fiskat på många år, jag som är värsta storfiskaren egentligen, har fiskat sen jag var lika gammal som Julie. Fått många fina fiskar genom åren... Nu vet jag, vi kan ju åka och fiska på våran nästa tjejhelg!☺️

Skönt att ni börjar bli friska nu, jobbigt att vara sjuk, framförallt när set är sommar och fint väder ute.☀️😎

Ha det - kram!😘

Kommentera inlägget här :