Semestertider

publicerat i Allmänt;
Hej hå i stugorna!
Har ni semester? Det har jag, jag ärxredan inne på andra veckan och den första veckan är liksom bara försvunnen 😳 Julie började min semester med över 40 graders feber. Hon fick sin omgång av tredagarsfeber. Hög feber i tre dagar som sen bara försvann. Hon fick utslag på mage, rygg och hals, det är vanligt vid tredagarsfeber. Men shit, nog har hon alltid varit lite mammig, men nu inser jag att det bara varit en fis i rymden av hur mammig hon faktiskt kan vara.. Lilla skruttan. Om någon annan bara rörde henne så började hon skrika! Otroligt jobbigt.. Men men. Nu är hon frisk igen, fast hon är fortfarande mammig. 
Hon har även börjat få hemska utbrott, första gångerna trodde vi att hon hade jättejätteont nånstans, men tillslut förstod vi att hon bara protesterade när hon inte fick sin vilja igenom. Men herregud, hon skrek så det bara raspade i halsen, sparkade med benen och var allmänt tokig. Nu har hon inte haft utbrott idag och igår så hoppas att det räckte med de hon haft!
Vi lät henne ligga och skrika, då gick det över snabbast!
Just nu vill hon bara vara ute och gå, nästan inget snnat som duger.. Jobbigt är det. Speciellt eftersom att hon mest vill vara inne på toa. Men nu tycker hon också att det är roligt att stänga dörrar, hon stänger och säger "stäää". Så vi stänger toadörren efter ett tag och det accepterar hon! 😝

Så ynklig hon var när hon hade feber.. Stackarn! Aldrig har hon suttit i famnen så mycket! Kramades gjorde hon också. Hon till och med somnade på golvet, hon som annars är så svårsövd!

Prickig var hon!Nå, tillslut blev hon frisk och då packade vi bilen och åkte till min stuga!

Vi tränar på gången! (Ja, vi är lite rädda av oss, fallskydd på gåvagnen så att hon knte slår ut tänderna)Hon gick ganska långt! Och jag lovar, jag höll inte i henne en enda gång!! 👏

På lördag var det dags för Vivungi toughest! Spring/simtävling, femkamp, grillning, tipsrunda och allmänt trevligt! Vi var inte med i tävlingen men tipsrunda och femkamp var kul! Ja, grillad hammis också förstås 😜Luftgevär.

Pilkastning


Sen blev det bad, var så jävla kallt ute så då får man bada inne!

Snickrade gjorde vi också. Johannes slet lös plåtarna på sista väggen.. Och även på den väggen fanns flera gamla getingbon, i ett av dem hade dom gjort hål i spånskivan och ja, jag vet inte, dom kanske mår finfint där knne än, instängda bakom träpanelen, hoppas inte!

På lördag kväll när pigan somnat och vi skulle steka oss varsinn kvällshampis så gick Johannes till förrådet och skulle hämta hampisar.. När han kommer in så är jag på toa och hör att mamma frågar vad som har hänt.. "Kan jag få papper" säger han bara, då förstod jag att han skurit sig.. Ja, herrejäklar vilket jack. En tredjedel av pekfingret hängde löst typ. 
Blodet rann och skinnfliken satt fast bara lite. Så hopp i bilen och köra dom fina 10 milen till akuten i Kiruna. Ingen väntetid alls, vi kom in direkt och dom sydde 8 stygn. 

Det läskigaste av allt var när läkaren lyfte på fliken och la bedövning med en spruta, hon liksom tröck nålen rakt i köttet 😖😨
Nå, sen åkte vi tillbaka. Tur att mamma var där så hon kunde vara med den sovande pigan, annars hade vi fått slita upp henne och ta med henne.
Moffa erbjöd sig att köra Johannes men han kör ju "ganska" sakta så det hade väl tagit några timmar.. Vi var tillbaka igen efter 4 timmar, då atannade vi i vittangi på både dit och tillbakavägen och bytte bil och vi var även på statoil så det var rätt så bra jobbat!

Nå söndagen bestod av snickeri för mig, var tvungen att få panel på väggen som plåten var borta från, så det inte regnar in.
Jag sågade all panel, mätte och löste några problem på egen hand, klättrade på stege, pallar och vips så var panelen på plats! 👏
Idag var det såååå varmt och skönt här k stan. Jag och Marielle och kidsen var till järnvägsparken. Julie ser ganska sur ut, men hon var faktiskt glad! 😂


När vi kom hem började jag baka bullar!
Jääääättegoda. Jag gjorde såna knyten (riktiga bullar) för första gången och dom blev jättefina! 👍Men jag gjorde även såna fejk-bullar utifall att knytena skulle bli misslyckade. Men dom blev så jättegoda!! 👏

Nå vad har mer hänt sen sist då?
Förra helgen var jag, Kristina och tre sv boendena från jobbet till Pajala på marknad (och tivoli).. En härlig dag med fint väder! 


Efter en heldag i bilen och på marknad åkte vi till min stuga för att äta en sen men ack så god grillad middag!

Vi lyssnade på musik, spelade spel, pratade, skrattade och hade det supermysigt!
Kristina var tvungen att ta sig en sväng-om, och trots att stugan är liten så fanns det plats! 👍


På söndag vaknade jag tidigt, gick in till moffa och drack kaffe sen rensade jag hans jordgubbsland, men sen fick jag gånin och väcka sömntutorna som visst hade tänkt sova bort hela dagen!
Klockan var väl 11 när jag ropade GODMORGON! Vi var uppe till 01,30 men ändå, vi skulle ju hinna med massor även denna dag!


Det var trångt och mysigt! Jag och Kristina sov i soffan och brudarna hade varsinn madrass på golvet, det rymdes tre madrasser men en 4:e hade varit bekymmersamt!

Vi tog med oss mat och moffa och for till badstranden och grillade korv. Inte en enda mygga eller broms så vi hade en så fin dag. Grillade korv och fikade.


Förra gången när vi var i Vivungi så träffade vi grannarnas höns, det tyckte pigan var skojigt!
Vi hade besök av Johannes mamma, mommo, syster och systerdotter..
Nä, nu får det räcka för denna gång! Jag ska faktiskt gå lägga mig. 
Hoppas att ni har det underbart allesamman, vi hörs snart igen!
☀️🌾💕👏