Julie 1 år

publicerat i Allmänt;
Ett helt år har gått sen denna underbara lilla tös föddes. Dagarna innan födelsedagen tänkte jag tillbaka på samma dagar för ett pr sen och jag kände ingen ångest alls.. Jag kände mig bara glad! Glad för att hon, än så längd, är frisk, hon är för det mesta glad och så himla rolig. Det händer så otroligt mycket nu, eller det har det gjort länge, men nu känns det dom att det hönder något nytt varje dag! 

Idag är tredje dagen som hon bara äter hemlagad mat, med både bitar och salt. Hon älskar det och hon skrattar sig igenom varje måltid. Hon känner, klämmer, smakar, spottar ut, kastar på golvet och hon får även i sig en normalstor portion, det är så roligt!
Jag kan sitta med henne och äta hur länge som helst, det är så häftigt att se henne utforska maten. 
Hon äter ju typ allt hon får, hon har inte ratat många grejer, avocado, svamp, kokt ägg och inlagd sill är det som hon inte har gillat. Jag tror att koncistensen är lite läskig.

Nu tar hon sig fram smidigt också, hon liksom hasar sig fram, det ser så roligt ut. Igår reste hon sig själv också, på skötbordet. Idag hade hon rest sig mot Johannes ben också, så snart går hon nog. Hon är jättestadig, håller man henne i en hand så går hon jättebra och hon går många steg nu mellan mig och Johannes. Det är lite jobbigt just nu, för hon vill verkligen bara vara uppe och gå, helst upp och ner på toatröskeln.. Jag skojar inte, hon kan gå där HUR länge som helst om man inte styr om henne. Och gör man det blir det ett jäkla liv! 😩
Jag går ofta med henne där för jag tänker att hon snart tröttnar, men det verkar inte som så.. Men snart kan hon gå där själv tänker jag så jag får stå ut ett tag till 😆

Hon fyllde ju år på fredag - midsommarafton men vi hade kalas redan på onsdag, kändes tråkigt att ha kalas på en afton. Först var Marielle och Ida här med alla sina barn, Julie fick ett så fint halsband av Marielle, en skyddsängel med hennes månadssten.. En lila! Jättefint! 

Sv Ida och Maria fick hon presentkort på Kappahl, också jättebra!

På eftermiddagen kom mamma, pappa, Johannes mamma, morbror Janne och Magda och firade henne.
Hon fick en docka, ett pussel och en sån trägrej som man bygger plattor på av mamma och pappa, av Inger fick hon en så söt spargris och en snurrleksak som var så kul och ger ifrån sig ett svagt ljud! Av Morbror och Magda fick hon hink, spadar och andra sandleksaker, så nu ska här börjas skottas! 👍

Emma och Leia var här på måndag och av dom fick hon en trägoraff. Hon hade önskat sig en sån av Mommo, hon har alltid tyckt att den är så rolig när hon varit hos Sam eller på cafe Rost där den finns, så det var perfekt!

Här är hennes tårta, den blev jättegod!! Och ganska så fin!


Jag gick lös med serpentinerna ganska rejält också! 😂

Julie tyckte nog det var spännande med allt nytt att titta på till frukosten! 

Jag pimpade hennes stol också!


Här är hon, självaste kalasbarnet!

Så roligt att öppna paket! 💝
Alla tittar alltid på Julie! 😂


Wooow!

Sådärja, det var den dagen det!
Hon sov gott efter en fartfylld dag med massa främmande! 👍

På torsdag åkte vi till Vivungi. Fullsmockad bil, som vanligt! Nu blir det Julies första natt i min stuga. Jag har ju varit lite orolig för hur det ska gå. Hon somnar ju vid 19-20, vi vill ju då kunna sitta och prata och kanske kolla lite tv.. Men vet du, det gick sååå bra! Vi nattade henne inne hos Moffa, Janne och Magda var också i Vivungi så vi ville hinna sitta och surra med dom ett tag också. Så vi bar ut Julie till min stuga sen. Då vaknade hon och hade lite svårt att somna om, men tillslut så. Sen vaknade hon en gång och hade tappat nappen sen sov hon HELA natten 👍

Vi gjorde en liten hörna till henne. Med en vajer och mörkläggningsgardiner!

Det blev så mysigt!


Hon var lite nyfiken på kaminen. Mdn det var som att hon förstod att hon inte skulle röra där. Hon kände en gång in i hålet på kaminluckan så hon hajade att där bränner man sig. Sen lät hon kaminen vara! 

Vi passade på att plantera också.. Julie tycktecinte att det var jätteroligt. Hon blev nog lite uttråkad när vi inte ägnade all uppmärksamhet på henne 😜Sen blev det midsommarafton och pigan fyller år!
Hon fick lite skönsång av sin morgonhesa mamma. Sen fick hon öppna sin present. Vi köpte en gitarr till henne, det tyckte hon var roligt ☺️Man kunde ju dessutom lira med fötterna! 👏

Det blev jätteskönt väder, så vi var ute hela fm. Åt lunch på gräsmattan,
Gungade.. Tur att Moffa sparar på allt, för då fick pigan en perfekt gungställning!

Moffa tycker att det är så roligt när Julie är på besök! 💕


Sen hoppade vi i bilen och for till Vittangi där vi åt midsommarmiddag hos Johannes mommo. Vi var bjudna till Johannes pappa på middag också, så Johannes åt där. Men jag var så hungrig när det nalkades middag hos mommon så jag åt redan då!

Julie fick en så söt och stor nalle i present av faster och farbröderna.. Och Faffa tror jag!När vi var på Järnia förra veckan så såg hon den nallen och skulle absolut hålla i den under vistelsen i affären.. Hon gillade den verkligen! Så vilken tur att hon fick den, för hennes mamma var på tok för snål för att köpa en så dyr nalle 😬 Men hon är så söt, hon kramar den och pekar på ögonen och näsan!

Vi har även tagit fram hennes bil.. Hon älskar den. "Bibibibi" säger hon och låter "mmmmMmm". Fasiken så roligt det är att vara med henne!Skööönt också att sommaren kommit, slipper pälsa på oss vinterkläder 😩

Vi var och hejjade på när Simon bygger lekstuga.. Värsta lyx-lekstugan 👍

Nä, nu har jag bildbombat färdigt för denna gång! 
Tjooohejsan!